15.3 C
Koprivnica
Petak, 10. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
prijateljsko-radni sastanak

Đurđevac posjetila delegacija Senja, gradska vodstva razmijenila iskustva i primjere dobre prakse
Đ

Nakon radnog sastanka delegacije su obišle novoizgrađenu sortirnicu i kompostanu

Ne propustite

Grad Đurđevac posjetila je delegacija Grada Senja koju je predvodio gradonačelnik Jurica Tomljanović.

Ovo je bio prvi u nizu prijateljsko-radnih sastanka između dviju gradskih delegacija. Predstavnici javnih gradskih ustanova, tvrtki, Grada i Turističke zajednice iz Đurđevca sa svojim kolegama iz Senja razmijenili su iskustva i primjere dobre prakse iz područja kulture i turizma, a posebice iskustva vezana uz projekte te funkcioniranja javne uprave u europskim uvjetima.

Gradonačelnik Hrvoje Janči je s gradonačelnikom Senja dogovorio i uzvratni posjet te konkretne projekte koji će biti u funkciji boljeg međusobnog upoznavanja i povezivanja gradova. Pritom je kazao kako se puno može naučiti od jedne multikulturalne i gospodarski razvijene lokalne zajednice te da računa na daljnju suradnju u narednom razdoblju.

Nakon radnog sastanka delegacije su obišle novoizgrađenu sortirnicu i kompostanu, a uspješno upravljanje gospodarenjem otpada Grada Đurđevca pohvalila je i Snježa Tomljanović, direktorica Gradskog komunalnog društva Senj. Svi zajedno su posjetili i đurđevačke turističke atrakcije, Muzej Grada Đurđevca, Posjetiteljski centar, Hostel u Park šumi Borik te Geografsko botanički rezervat Đurđevački pijesci.

Grad Đurđevac i Senj ne povezuje samo prijateljstvo, nego i isti zaštitnik grada – sv. Juraj, a bogata i hrabra prošlost vezana uz obranu od Osmanlija dodatna je poveznica ova dva povijesna grada.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

čak 123 uzorka

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji dobre kapljice na Izložbi vina podravskog kraja, gradonačelnikovim vinom proglašen je rajnski rizling Dalibora Jagića

Sudeći po uzorcima pristiglim za 15. po redu Izložbu vina podravskog kraja, koja je u tijeku u Domu kulture...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×