12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
hladnije vrijeme

Županijski Stožer civilne zaštite poziva građane da se pridržavaju epidemioloških mjera u zatvorenim prostorima
Ž

I dalje apeliramo na naše sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera, posebno u zatvorenim prostorima u kojima boravi više ljudi, poručio je načelnik Ljubić

Ne propustite

Nakon dužeg vremena održana je koordinacija Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na kojoj je analizirano aktualno epidemiološko stanje na području županije.

Načelnik Ratimir Ljubić izvijestio je o trenutnim epidemiološkim brojkama napomenuvši kako je stanje stabilno i bez većih promjena te kako se na tjednoj bazi brojka pozitivnih na PCR testiranjima kreće između 10 do 20 osoba, što je u skladu s predviđenim epidemiološkim kretanjima.

– Korona je i dalje prisutna, srećom riječ je o blažim varijantama koje se otkrivaju PCR i BAT testiranjima, no trend pokazuje da smo naučili živjeti s virusom. Bolnički sustav je stabilan, funkcionira bez ikakvih problema i trenutno imamo pet pacijenata koji su u bolnici s koronavirusom. Naravno i dalje apeliramo na naše sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera, posebno u zatvorenim prostorima u kojima boravi više ljudi, poručio je načelnik Ljubić.

Istog je mišljenja i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo KKŽ Draženka Vadla koja je napomenula da hladnije vrijeme i zatvoreni prostori po prirodi stvari generiraju i veći broj oboljelih od respiratornih bolesti.

– Budimo odgovorni, posebno ako boravimo u domovima, školama i bolnicama te mjestima na kojima se skuplja veći broj ljudi. Ako već planiramo posjete svojim roditeljima, djedovima i bakama, a bili smo u većim grupama ili osjećamo da imamo neke simptome prehlada, odgodimo privremeno posjet i nemojmo zaboraviti da je potrebno nositi masku, držati distancu i napraviti dezinfekciju. Omikron varijanta je vrlo zarazna, imajmo to na umu – zaključila  je ravnateljica Vadla.

Današnjoj koordinaciji su prisustvovali i predstavnici županijskih zdravstvenih ustanova, Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, policijske uprave Koprivničko-križevačke, Vatrogasne zajednice KKŽ te županijske resorne pročelnice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×