23.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
spektakl za kraj

Zekić nahvalio Livaju i u svom stilu najavio Hajduk: Drago mi je da karte idu top, vjerujem da će stadion biti u plavom i da će Slaven imati žestoku podršku
Z

Sami sebi dugujemo jednu pravu utakmicu, atmosfera će biti dobra i to nam treba biti dodatni poticaj, kaže strateg koprivničkog prvoligaša

Ne propustite

Spektakl za kraj! Tako ukratko možemo opisati dvoboj Slavena i Hajduka koji se u subotu od 17.30 sati igra na Apašu, a kojim će se, ujedno, i zaključiti jesenski dio sezone za ove dvije momčadi. Uoči početka sezone nitko nije očekivao da će Farmaceuti u taj dvoboj krenuti s četvrte pozicije i da će biti u igri za treću, pa možemo reći da je ovo i svojevrsni derbi kola, unatoč tome što Dinamo gostuje u Rijeci.

Pobjeda se iščekuje u oba tabora, iako Hajduk, jasno je, dolazi s ulogom favorita. Međutim, Splićani se u Koprivnici uvijek muče i toga su itekako svjesni. Svjestan je i Zekić da njegova momčad nije bez prilike i kaže da bi pozitivan rezultat bio kruna uspješne polusezone.

– Zadnja utakmica, brzo je sve prošlo, specifično je prvenstvo i imam osjećaj da je 12. mjesec, jer inače prvenstvo završava u prosincu, a sad je sve to poremećeno. Kad se vratimo tri mjeseca unazad, imamo dosta zadovoljstva, dobro stojimo na ljestvici, imamo dobar broj bodova, izborili smo četvrtfinale kupa i sve to nam treba biti zamah da odigramo dobru utakmicu i da se predstavimo u pravom svjetlu. Sami sebi dugujemo jednu pravu utakmicu, atmosfera će biti dobra i to nam treba biti dodatni poticaj – kaže strateg koprivničkog prvoligaša.

Flaster na Livaji ne dolazi u obzir

Prisjetio se Zekić da je Slaven u Splitu prije dva-tri mjeseca izgledao dobro, ali samo do isključenja Hoxhe, kada se dogodio raspad sustava i vrlo težak poraz, u kojem je njegova momčad primila pet komada.

– Tko radi taj i griješi, da nema grešaka ne bi padali ni golovi. Ove sezone u pravilu nismo dobro prolazili protiv tih jačih protivnika, gadno smo se uglavnom provodili i sutra ćemo probati biti pametniji. Sve je u mentalnom stanju, sve zavisi o koncentraciji igrača i o tome kako ćemo ući u utakmicu – mišljenja je Zekić.

Nažalost, neće moći računati na Marinu, koji je vrlo važna karika u momčadi.

Slaven Belupo - Hajduk
Foto: Ivan Balija

– Jako bitan igrač za nas, no nažalost, učestalo dobiva kartone. Rekao sam u šali sucima da bi bilo najbolje da mu uoči utakmice daju karton pa da zna i on i ja kako se ponašati. Daje nam kompaktnost, agresivnost, pozicionu igru, ali ponavljam stalno da imamo dovoljan broj igrača i nećemo razmišljati o tome tko nam nedostaje – ističe.

Osvrnuo se i na Livaju, koji po Hajduk ima još veću važnost nego Marina po Slaven.

– Čovjek uživa u nogometu i to se vidi u svakom njegovom potezu. Kako ga zaustaviti? Samo kolektivnom igrom, nekakvi flasteri su pogubni, jer se onda otvaraju koridori za druge igrače. Ja mogu svojim igračima opisati karakteristike Livaje i pokazati im kako ga najbolje čuvati, ali nije to tako jednostavno. No na kraju, puno je bolje za sve da on igra, jer to znači i puno ljepši nogomet – pohvalio je Zekić najboljeg igrača Hajduka.

I mi smo pod pritiskom kao i Hajduk

Pitali smo ga dolaze li Splićani pod većim pritiskom nego što je on kod Slavena?

– Pritisak, prije svega, radiš sam sebi i taj pritisak mora biti pozitivan. Ne znam zašto bi Hajduk bio pod većim pritiskom, jer i mi treniramo i isto dajemo sve od sebe. Istina, igramo za manje novaca, ali nitko to na taj način neće gledati na terenu. I nama je pritisak, i mi tražimo tri boda, tražimo potvrdu naše vrijednosti, na kraju krajeva, puno je ljepše otići na odmor s krajnje pozitivnim rezultatom. S pritiskom se čovjek treba znati nositi, to ili imaš u sebi ili nemaš – kazao je.

Inače, ulaznice idu odlično, već je više od pola stadiona rasprodano, a prava navala tek se očekuje danas i sutra. Zekić je i na to imao komentar.

– Drago mi je da karte idu top, vjerujem da će stadion biti obojan u plavo i da će Slaven imati žestoku podršku – rekao je u šali.

Na kraju dodajmo da igrači nakon utakmice odlaze na odmor, koji će trajati do 5. prosinca. Pripreme će, pojasnio je Zekić, biti u etapama, s malim odmorima za Božić i Novu godinu, a već 19. siječnja počinje drugi i naporniji dio prvenstva.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Loše prošao

Usamljeni 80-godišnjak javio se mladoj ženi na oglas za vezu, “izmuzli” su iz njega skoro 9000 eura

Jedan usamljeni 80-godišnjak postao je žrtvom prijevare nakon što se javio na oglas iza kojeg je stajao trojac s...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×