15.4 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Gradska knjižnica đurđevac

Ogranak Matice hrvatske u Đurđevcu predstavio nova izdanja kalendara poezije i knjige o narodnom životu i običajima grada
O

Ne propustite

U Gradskoj knjižnici Đurđevac predstavljena su nova izdanja – kalendar-plakat poezije “K bijelim zvijezdama gore” za 2023. godinu koji je posvećen pjesniku Đuri Sudeti te knjiga Tomo Jažabetić: “Narodni život i običaji Đurđevca 1898. – 1899.” koja je nastala povodom autorove 170. obljetnice rođenja i 85. obljetnice smrti.

Izdanja su predstavili Vladimir Miholek, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Đurđevcu, Ivanka Ferenčić Martinčić, urednica kalendara, Nikola Cik, potpredsjednik Ogranka Matice hrvatske u Đurđevcu i akademik Dragutin Feletar, urednik knjige.

Ogranak Matice hrvatske u Đurđevcu godišnje izdaje po dvije knjige, a već 23 godine kontinuirano izdaju i kalendar-plakat poezije posvećen nekom od značajnih zavičajnih književnika te na taj način kvalitetno sudjeluju u izgradnji naše Zavičajne zbirke.

Događaj su organizirali Ogranak Matice hrvatske u Đurđevcu i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti.

matica hrvatska

matica hrvatska
Foto: Grad Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×