16 C
Koprivnica
Utorak, 11. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Na Sjeveru

Samo za ePodravinu odabrao Đelo Hadžiselimović
S

Ne propustite

‘Kriteriji za biranje dokumentarnog filma prije svega su žanr i termin prikazivanja, ali i spoj osobnog i gledateljevog ukusa’,  istaknuo je Hadžiselimović.

Sveučilište Sjever danas, u petak, ugostilo je ikonu hrvatske medijske scene Đelu Hadžiselimovića. Njegovo predavanje Đelo Hadžiselimović – čovjek ili brend s velikim zanimanjem pratili su brojni studenti, profesori, ali i ostali zainteresirani građani.

Osvrnuo se na načine na koje se stvara, kupuje i koristi televizijski proizvod, a najviše se fokusirao na dokumentarni program.

– Kriteriji za biranje dokumentarnog filma prije svega su žanr i termin prikazivanja, ali i spoj osobnog i gledateljevog ukusa – istaknuo je Hadžiselimović.

Objasnio je da je pritom potrebno paziti da osobni utjecaj ne prevlada pred gledateljevim.

Međutim, pogreška se može dogoditi svakome. Istaknuo je kako je jednom prilikom zbog scene u seks shopu u jednom dokumentarcu kojeg je odabrao, izgubio čak trećinu svoje plaće.

Hadžiselimović je upravo zahvaljujući svom radu postao prepoznatljiv čak i onima izvan televizijskog ili medijskog miljea.

– Sintagmu ‘odabrao Đelo Hadžiselimović’ ne shvaćam osobno, ali ona je svakako veliki kompliment mom radu – naglasio je.

Iako je danas u mirovini, i dalje radi isto što i prije samo puno više te je najavio pokretanje novog HRT-ovog servisa koji će omogućiti gledateljima praćenje televizijskog programa, ali i pregledavanje vrlo bogate arhive.

 

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Strašno

TEŠKA NESREĆA Motociklist izgubio kontrolu u zavoju, zabio se u automobil i ogradu, bori se za život

Motociklist se bori za život nakon nesreće koja se dogodila u mjestu Mačkovec u susjednoj Međimurskoj županiji. Tamošnja policija javila...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×