12.6 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
priveden i suprug

DOZNAJEMO Među uhićenima u Zambiji i Koprivničanka Aleksandra P. (40), nekad poznata volonterka udruge za zaštitu životinja
D

Udruga u kojoj je volontirala optužila je prije više od osam godina vodstvo Veterinarske stanice Koprivnica za nehuman odnos prema psima, ali i šverc pasa u Njemačku, zbog čega su se vodili i sudski sporovi

Ne propustite

Kako doznaje portal ePodravina, među osmero Hrvata uhićenih početkom prosinca u Zambiji je i 40-godišnja Koprivničanka Aleksandra P. Uhićena je zajedno sa suprugom Ladislavom, a iza rešetaka nalaze se od 7. prosinca.

Riječ je o sugrađanki koja je prije nekoliko godina bila angažirana oko promicanja zaštite i prava životinja, točnije bila je volonterka u Udruzi za zaštitu napuštenih životinja Argus iz Koprivnice. Inače, ta udruga optužila je prije više od osam godina vodstvo Veterinarske stanice Koprivnica za nehuman odnos prema psima, ali i šverc pasa u Njemačku, zbog čega su se vodili i sudski sporovi.

Nakon toga odselila je u Zagrebačku županiju i udala za veterinara Ladislava, koji je, zanimljivo, četiri godine radio i u Veterinarskoj stanici Nova u Koprivnici. Prema informacijama na društvenoj mreži, Aleksandra o psima brine i danas te je zaposlena u jednom obrtu za njegu pasa.

Foto: Facebook Aleksandra P.

Potvrdu identiteta olakšali su nam i zambijski mediji, koji su danas prvi put objavili fotografije uhićenih Hrvata. Među njima je i Aleksandra, odjevena u crvenu trenirku.

Inače, fotografija je snimljena ispred tamošnjeg suda, gdje su dovedeni pod optužbom za trgovinu djecom iz Konga. Optužnica im je pročitana jutros, a svi Hrvati izjavili su da se ne osjećaju krivima. Također, tražili su puštanje iz zatvora uz jamčevinu, o čemu će se odluka donijeti kroz nekoliko dana.

Podsjetimo, Aleksandra, njezin suprugi i preostalih šest osoba iz Hrvatske, među kojima je i jedan član benda Hladno pivo, u zračnoj luci Simon Mwansa Kapwepwe uhićeni su dok su s četvero djece u dobi od jedne do tri godine pokušavali napustiti zemlju. Mališani iz Konga imali su valjane hrvatske dokumente, koje zambijske vlasti smatraju lažiranima. Zato su Hrvati i uhićeni i to pod ozbiljnom prijetnjom višegodišnjeg zatvora. Kako će se ova trakavica završiti, tek ćemo vidjeti…

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×