13.2 C
Koprivnica
Petak, 17. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
psihički bolesnik

Damir (52) iz Kunovec Brega kažnjen zbog bake Marice (78). Godinama je uznemiravao, lupao po vratima, prozorima, lani joj je bacio ciglu i rekao da je ku…
D

Marica dobro poznaje Damira i kaže da je riječ o bolesnoj i siromašnoj osobi, kojoj je potrebna stručna pomoć. U početku je nije bilo strah, no u zadnje vrijeme postao je agresivniji, sve više ga se plaši i ne pušta ga u kuću, odnosno dvorište

Ne propustite

Damir iz Kunovec Brega, 52-godišnjak sa psihičkim problemima, o kojem smo pisali nekoliko puta zbog uznemiravanje bake Marice (78) iz Goričkog, kažnjen je novčano na Općinskom sudu u Koprivnici zbog počinjenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Točnije, kažnjen je dvaput u samo nekoliko dana, jer se na jadnu Maricu (78) okomio više puta.

O njima smo i pisali više puta, zadnji put lani u kolovozu, kada je Damir u popodnevnim satima lupao po vratima i prozorima nemoćne starice i vrijeđao je usput. U presudi piše da je prema kući bacio ciglu i porušio nekoliko tegli sa cvijećem, što je Maricu uznemirilo pa je pozvala policiju, koja je Damira privela. Nekoliko mjeseci kasnije kažnjen je novčano sa 753 kune ili 100 eura, no s obzirom na to da je dio vremena proveo na policiji, čak 600 kuna izuzima se pa okrivljenik mora podmiriti 20,36 eura i 13,27 eura sudskih troškova.

Ta presuda, objavljena ovih dana, izrečena je 19. prosinca, a samo osam dana kasnije (27. prosinca) stigla je i druga presuda protiv Damira, ponovno zbog uznemiravanja Marice. Taj drugi incident dogodio se 3. prosinca, kada se Damir ponovno obrušio na nesretnicu.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Kurvo! Pusti me, nemam di živjeti – vikao je, između ostalog, te ponovno lupao po ulaznim vratima dvorišta. Marica je ga je opet prijavila policija, ovi su ga priveli, a sud kaznio s identičnih 100 eura, odosno 20,36 eura, jer mu se ponovno izuzima 600 kuna zbog vremena provedenog iza rešetaka.

Tijekom 2022. godine minimalno četiri puta prijetio je poznanici Marici, a sveukupno gledano, u posljednjih nekoliko godina, prijetio joj je i uznemiravao ju više od 10 puta. Rekla nam je Marica, kada smo je posjetili u Goričkom početkom prošle godine da je riječ o osobi s psihičkim poteškoćama.

Kazala je da Damira poznaje godinama i da je riječ o bolesnoj i siromašnoj osobi, kojoj je potrebna stručna pomoć. U početku je nije bilo strah, jer mu je puno puta pomogla, no u zadnje vrijeme postao je agresivniji, sve više ga se plašila i nije ga puštala u kuću, odnosno dvorište.

Damiru, jednostavno, treba stručna pomoć, a je li mu ona u međuvremena pružena, ili će tek biti, nismo uspjeli doznati.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UNIN Connect Week

FOTO Tjedan karijera na Sveučilištu Sjever, studenti učili od stručnjaka iz područja dizajna, fotografije i videa

Nakon tri dana u Varaždinu UNIN Connect Week Sveučilišta Sjever preselio je u Sveučilišni centar Koprivnica. Jedan od najvećih i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×