-1 C
Koprivnica
Petak, 22. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
MAMMA MIA

FOTO/VIDEO Svjetski je dan pizze, iskusan picajolo Danijel otkriva što je najbitnije za vrhunsku pizzu te koju Podravci najviše vole

Veliku ulogu na koncu svega igra krušna peć koja postiže velike temperature i pizza je u njoj pečena za svega nekoliko minuta, dok ona domaća, spravljana i pečena u običnim kuhinjskim pećnicama nikad neće ispasti ni približno dobra

Ne propustite

Svjetski je dan pizze. Tim povodom posjetili smo koprivničku pizzeriju Kalimero i njihovog dugogodišnjeg picajola Danijela koji nam je na licu mjesta otkrio što je to važno da bi ovo jelo, koje poznaju i konzumiraju u svakom kutku svijeta, dobro ispalo.

- Oglas -

Njegovo radno mjesto već 20 godina je pored krušne peći, koja je u trenutku našeg posjeta grijala na više od 300 stupnjeva.

Za dobru pizzu važno je sve, od načina izrade tijesta, do kvalitetnih sastojaka koje ćete na pizzu staviti, a koji moraju biti svježi.

Vrhunsko tijesto koje Danijel spravlja sačinjeno je od 2/3 trećine glatkog i trećine oštrog brašna te svježe germe. Ipak, uzalud vam sastojci ako nemate vještu i iskusnu ruku.

- Oglas -

– Zamijesiš, digneš do pola i staviš u frižider, no prije nego se potpuno ohladi, jer kvasac u njemu još mora raditi, zapravo, tijesto bi bilo najbolje pripremiti dan ranije, no ako nemate toliko vremena, bar kratko da odstoji u frižideru – otkriva Danijel.

Dan pizze
Foto: Ivan Balija

Naravno, veliku ulogu na koncu svega igra krušna peć koja postiže visoke temperature i pizza je u njoj pečena za svega nekoliko minuta, dok ona domaća, spravljana i pečena u običnim kuhinjskim pećnicama nikad neće ispasti ni približno dobra kao ona proizašla iz profesionalne peći, ložene na drva.

– Podravci su klasičari, uglavnom naručuju miješane pizze i onu sa špekom i vrhnjem, no zaluta tu i tamo netko tko naruči pizzu s ananasom – otkrio nam je ovaj dugogodišnji pizza majstor kroz čije ruke dnevno prođe stotinjak pizza.

Pa ako ste prije čitanja ovog teksta razbijali glavu oko ideje za današnju večeru, sigurni smo da dvojbe više nemate. Dobar tek!

Dan pizze
Foto: Ivan Balija
Dan pizze
Foto: Ivan Balija
Dan pizze
Foto: Ivan Balija
Dan pizze
Foto: Ivan Balija
Dan pizze
Foto: Ivan Balija
Dan pizze
Foto: Ivan Balija
Dan pizze
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Advertisement -

Najnovije

SupersportHNL

Farmaceuti u Puli s rezervistima došli do velike pobjede, digli su se na šesto mjesto!

Kovačević je bio na velikim mukama uoči odlaska kod Istre u 14. kolu Supersport HNL-a. Bez oba standardna stopera, bez desnog beka, lijevog krilnog...
- Advertisement -

Vezane vijesti

×