24.6 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
zahtjevan zadatak

Slaven je osam kola bez pobjede, a slijedi razigrana Rijeka, Zekić: Ključan je dio sezone, sve se lomi, igrači moraju biti glavom ‘unutra’
S

Rijeka je težak protivnik za vaditi se. Bitno su se promijenili, Jakirović radi fantastičan posao i ima jasnu ideju. No po snazi, kvaliteti, financijama, tradiciji, navijačima, Rijeka je sila hrvatskog nogometa i od toga se ne može pobjeći, kaže trener

Ne propustite

Nogometaši Slaven Belupa, a samim time i trener Zoran Zekić, ne mogu biti zadovoljni ulaskom u proljetni dio sezone. U pet utakmica osvojili su samo tri boda, no treba biti iskren i priznati da je tu bilo i dosta nesreće, jer momčad igra dobro, a problem leži u realizaciji. Kako god bilo, Farmaceuti su već sad bez pobjede osam kola, a pred njima je super teško gostovanje na Rujevici.

Naime, Rijeka je u naletu. S novim trenerom Jakirovićem melje sve pred sobom, od mogućih 15 bodova osvojila je čak 13 i automatski se uključila u borbu za četvrtu poziciju, iako se to još nedavno činilo prilično nestvarnim. Osim toga, Riječani u ovoj utakmici imaju dodatan motiv, jer su ove sezone već dvaput poraženi od koprivničkog prvoligaša. Koliko je težak posao pred njim svjestan je i sam Zekić, kojega rezultati Rijeke ne iznenađuju.

– Možda sam subjektivan, jer sam godinama prijatelj s Jakirovićem i znao sam da će uvesti reda u Rijeku. Bitno su se promijenili, radi fantastičan posao i ima jasnu ideju. No po snazi, kvaliteti, financijama, tradiciji, navijačima, Rijeka je sila hrvatskog nogometa i od toga se ne može pobjeći. S druge strane, svi mi težimo što višim ciljevima i tako moramo razmišljati. Čeka nas vrlo zahtjevna utakmica, a i mi smo u zahtjevnom trenutku, jer već dugo nismo pobijedili. Možemo biti zadovoljni igrom, ali ne i rezultatima i u svakom slučaju bilo bi ugodnije da imamo koji bod više. Rijeka je težak protivnik za vaditi se, ali imamo dobru atmosferu i moramo vjerovati u sebe – istaknuo je Zekić.

Slaven Belupo - Rijeka
Vraća se Kocijan // Foto: Ivan Balija

S obzirom na ljestvicu, gdje peti Slaven ima bod više od šeste Rijeke, a još tri kluba nalaze se unutar pet bodova, nije neka tajna kako će utakmica na Rujevici biti itekako važna i za jedne i za druge. Uostalom, svaka je takva, napominje Zekić, koji priznaje da se sezona lomi. Ne samo zbog borbe za to četvrto mjesto, već i važne kup utakmice koja se igra u utorak, kada Rudeš u četvrtfinalu dolazi u Koprivnicu. Trener poručuje da o tom dvoboju još ne razmišljaju.

– Sve misli usmjerene su prema Rijeci, nakon toga ćemo o Rudešu. Ali da, možemo reći da je ovo ključan dio sezone u kojem se sve lomi. Izazovne su utakmice pred nama, ali imamo 20 igrača u kadru i svi moraju biti glavom ‘unutra’ – jasno je poručio igračima popularni Zeka.

Nažalost, određenih problema s izostancima ponovno ima, jer zbog kartona ne može računati na Soldu, Marinu i Martinagu. S druge strane, vraća se Kocijan, a i Božić bi trebao uskočiti u sastav. Zekić se posebno dotaknuo Marine.

– Marine često nema, no ne krivim ga, on je obilježen. Suci mu već na početku, praktički za prvi start, dodijele karton i nije mu više ista igra, a i nama se onda fizionomija mijenja. To je veliko opterećenje za momčad, jer je on najstabilniji i najbolje drži poziciju. No to nam ne smije biti alibi, jer kao što sam rekao, ima nas dovoljno – zaključio je trener slavenaša.

Na kraju samo dodajmo da se utakmica na Rujevici igra u subotu s početkom u 18.10 sati, a sudit će je ponovno Igor Pajač. Tri dana nakon toga, u utorak, u Koprivnici se, kao što smo već napisali, igra vrlo važan susret protiv Rudeša, vodeće momčadi u drugom rangu hrvatskog nogometa.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Proslava

PRAZNIK RADA Grah, tamburaši i zabava sutra u Park šumi Borik

Sutra se obilježava Praznik rada, a veselo će biti i u Đurđevcu. Grad Đurđevac i Turistička zajednica Grada Đurđevca povodom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×