9.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sa slovenskim speedway asom

Imamo ulaznice za sportski spektakl FIM Speedway Grand Prix of Croatia u Donjem Kraljevcu
I

Ne propustite

Proljeće u okolici Donjega Kraljevca i Goričana ne najavljuju samo glasnici proljeća, već i kružni zvukovi speedway motora. Prošli vikend na Speedway stadionu Milenium boravilo je petnaestak vozača, otvorivši tako novu trening sezonu. Među njima je i stari prijatelj hrvatske speedway staze, Slovenac Matej Žagar, koji nam je ukratko ispričao što očekuje od nove sezone.

– Ovdje nastupam od samoga početka, od 2005. godine. Odradili smo prvi trening, sve još uvijek isprobavamo, želim se dobro pripremiti. Ova je staza dosta tehnička i na njoj sam uvijek postizao dobre rezultate… Slična je stazi u Engleskoj, gdje sam vozio punih 13 godina – objašnjava slovenski as, inače 18-erostruki slovenski prvak i osvajač triju europskih individualnih naslova, među kojima je jedan juniorski.

Motori u krvi

– Dugo sam u sportu: Zvonko Pavlic i moj otac bili su prijatelji, a mi nasljednici kao sljedeća generacija nastavili smo njegovati to prijateljstvo. Obitelj Pavlic voli speedway baš kao i ja, sve bismo dali za to, a Stadion Milenium poseban je upravo po toj obiteljskoj atmosferi. Tko zna, možda nas za koju godinu zapanji razvoj speedwaya na ovim prostorima – smatra Žagar. S njim se slaže i direktorica FIM Speedway Grand Prix of Croatia utrke, ujedno predsjednica Speedway cluba Milenium, Darija Pavlic.

speedway
Matej Žagar

Žagar dodaje da u Hrvatskoj i Sloveniji zapravo ima dosta ljubitelja speedwaya, no smatra da je omladina ponešto manje zainteresirana za takve sportove općenito.

– Kad sam ja bio dječarac, najradije ne bih silazio s motora! Motori i speedway su očito nešto što je u krvi… To vrijedi i za moje troje djece, ali vjerojatno nema boljeg primjera od obitelji Pavlic. Zato mladima poručujem: probajte speedway! Za razliku od mnogih drugih sportova, klub će vam dati sve drugo što trebate, potrebna vam je najvećim dijelom volja! – zaključuje Matej.

speedway
Speedway

Uz brojne individualne vozače proteklih 20 dana na Speedway stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu bili su i poljski ekstraligaški klubovi Wilki Krosno, Lublin, ali i češke momčadi. Gotovo stotinu vozača od Velike Britanije do Australije provelo je nekoliko dana trenirajući u Međimurju čime se pokazalo još jednom da je Međimurje vrhunska destinacija za sport i turizam.

Za čitatelje ePodravine imamo dva puta po dvije ulaznice za ovaj spektakl, a s nama zaigrajte na našem Facebook profilu.

Ulaznice za nadolazeći sportski spektakl FIM Speedway Grand Prix of Croatia potražite u sustavu Entrio, na prodajnim mjestima Tiska ili pak na ulazu na sam stadion uoči utrke, 29. travnja, od 12 sati!

Photo: Marko Kiš / Speedway klub Milenium

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×