15.1 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DVD STARIGRAD

FOTO Stigla je oprema vrijedna više od 25.000 eura, Tucaković: Nabava ove opreme rezultat je rada društva, ali i gradske Vatrogasne zajednice
F

Primopredaji je prisustvovao i glavni vatrogasni zapovjednik i predsjednik VZG-a Koprivnica Slavko Tucaković

Ne propustite

Dobrovoljno vatrogasno društvo Starigrad dobilo je opremu vrijednu više od 25.000 eura.

Primopredaji je prisustvovao i glavni vatrogasni zapovjednik i predsjednik VZG-a Koprivnica Slavko Tucaković.

Inače, društvo je iz dva izvora financiranja nabavio ovu vrijednu opremu. Riječ je o zaštitnoj opremi, agregatu, motornoj pili i drugome.

– Prvi izvor financiranja ukupne vrijednosti nešto više od 18.200 eura odnosi se na Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava u okviru operacije Zamjena vatrogasne i IKT opreme DVD-a Starigrad oštećene prilikom uklanjanja posljedica od potresa – ističu.

Isto tako, društvo je na temelju organizacije i provedbe pokazne vježbe Starigrad 2022. i od Hrvatske vatrogasne zajednice ostvario pravo na financiranje opreme u vrijednosti 53.950 kuna te je nabavljeno deset kompleta osobne zaštitne opreme.

Predsjednik DVD-a Starigrad Željko Cvrtila je prilikom primopredaje zahvalio glavnom vatrogasnom zapovjedniku na podršci Hrvatske vatrogasne zajednice.

– Obje nabave proveli smo do kraja i zahvaljujem svima koji su sudjelovali. Oprema je potrebna kako bismo učinkovito rješavali sve intervencije na koje ćemo izlaziti, a osim one koju smo dobili putem Javnog poziva, tu je i deset kompleta osobne opreme za gašenje šumskih požara, odnosno požara otvorenog prostora. Osim kombija koji je u društvo stigao lani, ovo je najveća nabava opreme do sada u društvu – rekao je Cvrtila.

Foto: Sonja Markić

I Hrvoje Blažeković, zapovjednik DVD-a Starigrad, rekao je da je ponosan na svoje društvo koje je opremljeno na najvišoj mogućoj razini.

– Kao i do sada, radit ćemo na prezentaciji opreme i radu s operativnim članovima kako bismo u svakom trenutku bili spremni reagirati na bilo kakvu potrebu – dodao je Blažeković.

Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković naglasio je da ljude treba opremiti i zaštititi na intervencijama.

– Nabava ove opreme rezultat je rada DVD-a Starigrad, ali i gradske Vatrogasne zajednice. Dobro smo opremljeni i moramo raditi s ljudima, posebno s djecom i mladima. DVD Starigrad od osnutka radi dobar posao, od onih koji su započeli pa sve do novih generacija i to govori dovoljno o ovom društvu – poručio je Tucaković.

Foto: Sonja Markić
Foto: Sonja Markić
Foto: Sonja Markić
Foto: Sonja Markić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dan općine

FOTO/VIDEO Rasinja slavi svoj dan, gosti došli u svojim najljepšim modnim izdanjima

Općina Rasinja slavi svoj 31. rođendan, a upravo povodom toga brojni su se uzvanici okupili na svečanoj sjednici u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×