11.8 C
Koprivnica
Petak, 10. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
kazneno djelo

Nevjerojatno! Poslovođa (53) šumarije prisvojio si deset kubika bukve, koprivnički sud oslobodio ga krivnje
N

Prema mišljenju suda u Sisku Općinski sud u Koprivnici potpuno je neosnovano i pogrešno zaključio da postupanje okrivljenika opisano u optužnici ne predstavlja nikakvo kazneno djelo

Ne propustite

Poslovođa (53) u šumariji koji si je pred osam godina neovlašteno prisvojio i zadržao deset kubnih metara drva bukve, prema odluci koprivničkog Općinskog suda oslobođen je bilo kakve krivnje uz obrazloženje da njegov postupak ne predstavlja nikakvo kazneno djelo.

U priču se nakon ovakve presude uključilo koprivničko Općinsko državno odvjetništvo koje je uložilo žalbu na presudu koprivničkog Suda, a slučaj je preuzeo Županijski sud u Sisku.

Tamo su pravni stručnjaci ukinuli prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Koprivnici kojom je okrivljeni hrvatski državljanin (1970.) oslobođen optužbe da je počinio kazneno djelo pronevjere Kaznenog zakona.

Optužnicom se okrivljenog 53-godišnjaka tereti da je u svibnju 2015. godine u Koprivnici, kao poslovođa u šumariji, neovlašteno uzeo i zadržao za sebe više od deset kubnih metara drva bukve.

Županijski sud u Sisku je prihvaćanjem argumenata iz žalbe državnog odvjetništva ukinuo oslobađajuću presudu i vratio predmet na ponovno suđenje. Prema njihovom mišljenju Općinski sud u Koprivnici potpuno je neosnovano i pogrešno zaključio da postupanje okrivljenika opisano u optužnici ne predstavlja nikakvo kazneno djelo.

Nižem sudu u Koprivnici naloženo je da u ponovljenom postupku otkloni nedostatke na koje mu je ukazano i da donese novu, zakonitu odluku. Prema Kaznenom zakonu za pronevjeru slijedi kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

kod spomen ploče

FOTO/VIDEO Virovci obilježili 200. obljetnicu rođenja Franje Lugarića, virovskog učitelja, ravnatelja škole, oruljaša i osnivača HPD-a Ferdo Rusan

U Virju je danas obilježena 200. obljetnica rođenja Franje Lugarića, virovskog učitelja, školskog ravnatelja, orguljaša i osnivača Hrvatskog pjevačkog...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×