33.5 C
Koprivnica
Subota, 27. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NEMIRNI UMIROVLJENIK

FOTO/VIDEO Alojz: Mislim da bi se nebo zrušilo da se nešće od mladih primi ručne kose, a meni ruke nigdar nisu zadevale
F

Cestari baš i ne mare preveć za ovaj pojas uz cestu i malčer rijetko kad tuda prejde. Meni dobro dojde da to pokosim, jer tu travu iskoristim za ovce ističe neumorni Alojz

Ne propustite

Alojz Peić (72) iz Podravskih Sesveta vjeran je tradicijskoj košnji trave.

Bez ručne kose i brusača za njega je taj posao nezamisliv, a često ga se može sresti i kako kosi travu uz bankine nedaleko od svoje kuće.

– Cestari baš i ne mare preveć za ovaj pojas uz cestu i malčer rijetko kad tuda prejde. Meni dobro dojde da to pokosim, jer tu travu iskoristim za ovce. Moje ovčice idu na ispašu, ali vole i dok im ja „obeda“ donesem. U šali znam reći da su gotovanke kak’ i ova denešnja mladež. Denes je mladima žmeko kositi s motornom kosilicom ili traktoričem, a mislim da bi se nebo zrušilo da se nešće od njih primi ručne kose – priča nam Alojz Peić.

Košnja s ručnom kosilicom, dodaje on, prava je tjelovježba koja mu pomaže i za održavanje vitalnosti.

– Bez obzira na leta, morem delati isto i kad sem bil mlad. Meni ruke nikdar nesu zadevale pa i denes gledam da furt nekaj delam – zaključio je Alojz Peić.

Foto: Dinko Borozan
Foto: Dinko Borozan
Foto: Dinko Borozan
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vruća subota

FOTO/VIDEO Vruću koprivničku špicu zagrijale ljetne odjevne kombinacije

Visoke temperature u nisu zaustavile mnogobrojne građane da prijepodnevne sate provedu u središtu grada. Zrinski trg u Koprivnici tako je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×