10.2 C
Koprivnica
Nedjelja, 5. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
final four kupa

Najviša prepreka u karijeri, Pranjić lovi trofej i ostanak na klupi Podravke: Najveći pritisak radim sam sebi, jer jako želim pobjedu za klub, grad i navijače
N

Od malih nogu navijam za ovaj klub i dajem sve za njega, osjećam se spremnim, imam iskustva, ne bojim se izazova i spreman sam za sve, kaže mladi trener

Ne propustite

Pred rukometašicama Podravke najvažniji je turnir u ovoj sezoni. Final four kupa Hrvatske, na kojem se lovi jedini trofej koji je ostao u igri. Preciznije rečeno, ništa se ne lovi, jer taj trofej već je u Koprivnici, Podravka ga samo mora obraniti.

A to neće biti nimalo jednostavan zadatak, jer će u finalu, pretpostavlja se, s druge strane parketa stajati Lokomotiva, koja je prije nekoliko dana potvrdila drugi uzastopni prvenstveni naslov, što se Zagrepčankama dogodilo prvi put u povijesti kluba.

Jasno, prije nego osiguraju finala, i Podravka i Lokomotiva moraju preskočiti prve stepenice, što ne bi trebao biti problem, jer će Pranjićevoj družini račune pokušati pomrsiti Dalmatinka iz Ploča, a Šoštarićevoj varaždinska Koka. Lokomotiva svoje polufinale igra u četvrtak u 17 sati, Podravka dva sata kasnije.

Želi ostati na klupi Podravke

Završnica se po običaju igra u Poreču, gdje podravkašice putuju sutra, dan prije okršaja protiv Dalmatinke. Pranjić kaže da putuju u dobroj atmosferi, što potvrđuju i rezultati koje klub ima u posljednje vrijeme, a planove mu remeti tek ozljeda Eme Guskić, koja je do daljnjeg izvan pogona.

– Dalmatinka igra duboku, agresivnu obranu, igrali smo nedavno u Pločama i bila je napeta, borbena atmosfera svih 60 minuta i za to se pripremamo i ovaj put. Naravno, očekujemo prolazak u finale i obranu trofeja, želimo da ostane u Koprivnici. Odradili smo usred sezone mini pripreme, što je bilo prijeko potrebno, ubrzali smo igru i sve brojke ukazuju na to da smo napredovali i individualno i ekipno – napomenuo je uvodno Pranjić.

S obzirom na budućnost, koja mu je još uvijek neizvjesna, ovaj turnir vrlo vjerojatno je i najvažniji u Pranjićevoj trenerskoj karijeri. Svjestan je toga i sam.

Podravka - Lokomotiva
Foto: Ivan Balija

– Svaki final four je važan, ovaj posebno jer prvenstvo smo izgubili i ovo je prilika da se iskupimo pred svima. Izuzetno bitna završnica, jer želimo uzeti taj jedan trofej. Osjećamo podršku, svi nam žele da uzmemo taj kup i lijepo je to osjetiti. Nadam se da je to pokazatelj da dobro radimo – prokomentirao je.

Dodao je da pritiska nekog velikog nema i da je njegova želja i dalje ostati glavni trener Podravke.

– Od malih nogu navijam za ovaj klub i dajem sve za njega, osjećam se spremnim, imam iskustva, ne bojim se izazova i spreman sam za sve. Znam da se od trenera Podravke uvijek očekuju trofeji i to je normalno, a pritiska nekog nema. Možda najveći pritisak radim sam sebi, jer jako želim pobjedu i za klub i za grad i za navijače. Želim sezonu završiti na najbolji mogući način – istaknuo je.

Želja i motivacija

Dotakli smo se i Lokomotive, s kojom bi se trebalo igrati finale. Ove sezone igrali su dvaput i svatko je dobio jednom, a posebno pamtimo izjave pojedinih lokosica nakon poraza u Koprivnici, kada su govorile da im ta utakmica nije bila bitna.

– Da, poslije te utakmice bile su razne izjave, bila im je kao nebitna, jer nije ništa odlučivalo, ali ne znam koliko je to bila istina. Sad su prvi put u povijesti dvaput zaredom uzeli prvenstvo, sigurno žele i dvostruku krunu i dat će sve od sebe da je uzmu. Ali imamo i mi želju i motivaciju da uzmemo trofej, napravili smo analizu i nadam se našem najboljem svjetlu – zaključio je Pranjić.

Na kraju dodajmo da se polufinale protiv Dalmatinke, koje se igra u četvrtak u 19 sati, može gledati preko streama na službenoj stranici HRS-a, dok je finale na rasporedu u subotu u 17.30 sati na HRT-u.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prekrasna djevojka “zaustavila vrijeme” u centru grada, zebrasti uzorak nije nas ostavio ravnodušnima

Ova simpatična plavuša hrabro je odabrala ovu gotovo pa ljetnu haljinu. Ovaj zebrasti uzorak odličan je izbor za šetnju...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×