19 C
Koprivnica
Utorak, 14. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PROJEKT AGLOMERACIJE

FOTO/VIDEO Sigečanima svakodnevica pretvorena u pakao, oblaci prašine, blato i pucanje fasada njihova su realnost
F

Obnova kolnika prometnica provest će se u cijelosti do kraja godine kada je rok za završetak projekta. Molimo građane za razumijevanje i da prilagode način vožnje uvjetima na cesti, navode u KC vodama

Ne propustite

Mještani Sigeca, naselja na području Općine Peteranec, s pravom su ogorčeni na način na koji se provodi projekt aglomeracije u njihovom selu. Izgradnja kanalizacije počela je prije godinu dana i otad je glavna prometnica prekopana i to po cijeloj jednoj prometnoj traci, a zamjenska šodrana podloga doslovno im je svakodnevicu pretvorila u pakao.

– Oblaci prašine, blato i pucanje fasada na kućama već su godinu dana naša realnost. Najgore je kad prolaze kamioni jer se tad doslovno naše kuće tresu, a ako je suho onda nastaju prave dimne zavjese da se na nekoliko sekundi ne vidi prst pred okom – kaže Vladimir Gršić.

U više navrata, dodaje njegova supruga Marica, Sigečani su upozorili investitora, KC vode, na probleme s kojima se svakodnevno susreću te zatražili da se saniraju sva oštećenja na cesti.

Cesta Sigetec
Marija i Vladimir Gršić//Foto: Dinko Borozan

– Nama je ovakva situacija postala neizdrživa. Prvo se pitamo hoće li nam itko podmiriti štetu nastalu na kućama, a onda i zašto svaki dan moramo gutati prašinu ili skidati blatne mrlje s fasada ako je kišno vrijeme. Krajnje je vrijeme da cesta konačno dobije asfalt i da se naš život vrati u normalu – ističe Marica Gršić.

U Koprivničkim vodama ističu kako se radovi na projektu Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica u sklopu kojih se gradi sustav odvodnje naselja Sigetec izvode uz suglasnosti svih javnopravnih tijela. Sanaciji će se, dodaju, pristupiti nakon izvođenja cjevovoda, priključaka i uspješno provedenih ispitivanja.

Cesta Sigetec
Foto: Dinko Borozan

– Sanacija asfaltnog kolnika i dovođenje cestovnih površina u prvobitno stanje izvodi se sukladno pojedinim uvjetima upravitelja prometnice. Trenutna situacija oko sanacije prometnice asfaltiranjem zapinje zbog velike potražnje za asfaltnom masom, ali obnova kolnika prometnica provest će se u cijelosti do kraja godine kada je rok za završetak projekta. Molimo građane za razumijevanje i da prilagode način vožnje uvjetima na cesti – navode u KC vodama.

Cesta Sigetec
Foto: Dinko Borozan
Cesta Sigetec
Foto: Dinko Borozan
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tehničke prilagodbe

Važna obavijest za umirovljenike! Mirovine će kasniti, evo koliko

Tužna vijest za umirovljenike! Hrvatska poštanska banka poslala je obavijest svojim korisnicima. Naime, redovna mirovinska primanja umjesto 1. lipnja korisnicima...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×