16.8 C
Koprivnica
Subota, 28. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
prijam

FOTO U Županijskoj upravi predstavili se sudionici Međunarodnog festivala folklora Iz bakine škrinje
F

Župan je čestitao organizatorima i suorganizatorima što nam svake godine omogućavaju uživanje u ovom jedinstvenom Festivalu od iznimnog značaja za promociju naše kulturne baštine.

Ne propustite

U prostorijama Županijske uprave danas je u organizaciji Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice održan svečani prijem za sudionike 16. Međunarodnog festivala folklora Iz bakine škrinje, koji se ove godine od 13. do 17. srpnja održava u Koprivnici i Legradu.

Domaćini prijema bili su župan Darko Koren i gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, a sudjelovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek i predstavnica organizatora i predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga KKŽ Nada Šešić sa suradnicama Zrinkom Roksandić i Ninom Šešić Mežnarić.

Organizatori Festivala su Folklorni ansambl Koprivnica i Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a suorganizatori Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica područja Središnja Podravina i Kulturno-umjetničko društvo Zrin. Pokrovitelji su Ministarstvo kulture i medija, Koprivničko-križevačka županija, Savez Alpe Jadran, Grad Koprivnica, Općina Legrad i ostali. Ove godine sudjeluju folklorne skupine iz Češke, Meksika, Gruzije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Austrije, Slovenije i Hrvatske, s ukupno 340 folkloraša.

Župan je čestitao organizatorima i suorganizatorima što nam svake godine omogućavaju uživanje u ovom jedinstvenom Festivalu od iznimnog značaja za promociju naše kulturne baštine.

– Drago nam je što možemo podržati Festival koja okuplja doista impresivan broj sudionika, a sve s ciljem promocija i upoznavanja naše bogate tradicijske kulture, ali i tradicijskih kultura drugih zemalja. Vjerujem da će svi posjetitelji uživati u raskošnim nošnjama i maštovitim koreografijama, a ujedno je to prilika da se razviju nova prijateljstva i suradnje. Svim gostima želimo ugodan boravak u Koprivnici i našoj županiji te da sa sobom ponesu najljepša sjećanja – istaknuo je župan.

Gradonačelnik Jakšić također je naglasio važnost promocije tradicijske kulture, dodavši kako sudionici Festivala govore univerzalnim jezikom plesa, pjesme i veselja:

– Želimo vam dobrodošlicu u Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju i zahvaljujem organizatorima što toliko predanosti i truda ulažu u ovu manifestaciju, kao i u očuvanje naše folklorne baštine.

Predstavnica organizatora Nada Šešić zahvalila je svima koji su doprinijeli realizaciji Festivala, dodavši kako je uz prezentaciju bogate folklorne baštine i jačanje prijateljskih odnosa među narodima, važno poticati toleranciju i slaviti različitosti koje nas spajaju. Svim sudionicima zahvalila je što su predstavili kulture svojih krajeva, ali i što pokazuju volju za upoznavanjem drugih kultura. Uvertira u Festival bili su „Dani kulturne baštine“ koji promoviraju vrijednosti folklorne baštine i lokalni zavičajni identitet.

Prijemu su prisustvovali članovi Folklornog ansambla Koprivnica, ujedno i domaćini, Folklorni ansambl Zora iz Opatije, Ansambl Alilo iz Gruzije, Grupo de Danza „Bailando por Mexico“ iz Meksika, KUD Baščaršija iz Bosne i Hercegovine, Folklorni ansambl Pisečan iz Češke, HKUD „Vladimir Nazor“ iz Srbije i FD Lancova Vas iz Slovenije.

Članovi društava i ansambala predstavili su svoje skupine i znamenitosti krajeva iz kojih dolaze te zahvalili Županiji na gostoprimstvu, a župan i gradonačelnik Jakšić zatim su im uručili prigodne poklone koji će ih podsjećati na Županiju i Grad.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Elitna liga

FOTO/VIDEO Jembrovčani utrljalji sol na legradsku ranu, razbili ih 0:6. Starigrad našao formulu za pobjedu!

U subotu se u pravilu igra tek nekoliko utakmica u svakoj od županijskih nogometnih liga, a tako je bilo...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×