15.1 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Promet oko rondela
P

Ne propustite

Na ovom mjestu u Koprivnici je danas vodoskok. A prije rondela na slici, bio je povišeni rondel sa željeznom ogradom. Oko rondela uvijek se odvijao promet. Zato je bio i postavljen: da usmjerava promet da bude uredan. Nešto nalik na današnje kružne tokove, odnosno rotore.

Rondekl je smješten ka jraju središnjeg koprivničkog trga, a sve zgrade na slici i danas postoje. Osim Sabolove kućice na slici desno na ulazu u Svilarsku, gdje je bila najprije prodavaonica voća i povrća Mate Papa, zatim cvjećarnica, pa pečenjarnica i tko znao što sve ne, a onda je srušena.

Na rondelu je putokaz koji upućuje vozila lijevo u smjeru Varaždina (42 km) i Ludbrega (20 km), desno Bjelovar (49 km), Legrad (18 km), Đurđevac (20 km), a ravno naprijed prema Zagrebu (92 km) i Križevcima (30 km).

No, od motornih vozila ni traga, dok je pješački i biciklistički promet – slab, do umjereno pojačan.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

DAN OPĆINE Brojni uzvanici u Rasinji, načelnik Kolman: Iza nas je najizazovnija godina, ravnomjerno razvijamo cijelu općinu

Mještani Općine Rasinja danas slave Dan općine, a u tom povodu u 11 sati održana je i koncelebrirana sveta...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×