19.6 C
Koprivnica
Petak, 10. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OČEKIVANI PORAZ SLAVEN BELUPA

I rezervirani Bili tići bili su space shuttle za Farmaceute, a Marko Livaja nakon zapucanog penala pokazao zašto je kralj HNL-a
I

Da nije bilo raspoloženog vratara Markovića vjerojatno bi momčad Ricarda Moniza doživjela potop kao i u Osijeku, a i Hajduk je, što se itekako osjetilo, igrao pod ručnom jer se Bili tići čuvaju za četvrtak i europski ogled u Grčkoj protiv PAOK-a pa je i to pomoglo Slavenašima

Ne propustite

Slaven Belupo očekivano je u četvrtom kolu Supersport HNL poražen na Poljudu od Hajduka koji je slavio s 3:0. Da nije bilo raspoloženog vratara Markovića vjerojatno bi momčad Ricarda Moniza doživjela potop kao i u Osijeku, a i Hajduk je, što se itekako osjetilo, igrao pod ručnom jer se Bili tići čuvaju za četvrtak i europski ogled u Grčkoj protiv PAOK-a pa je i to pomoglo Slavenašima.

I takav rezervirani Hajduk bio je space shutlle za Farmaceute koji su se isključivo oslonili na obranu i catennacio stil s ciljem da se ne primi gol. To im je polazilo za nogom u prvih 45 minuta, ali je klasa Livaje u nastavku odvela susret u smjeru u kojem je suspendirani Ivan Leko s tribine i priželjkivao.

Očekivano Hajduk je od samog početka zagospodario terenom, a u uvodu su dva pokušaja Livaje završila u bloku. Livaja je u 15. minuti uspio zatresti mrežu Markovića, ali je nakon intervencije VAR-a gol poništen jer je najbolji igrač HNL-a napravio prekršaj prilikom prihvaćanje lopte u skoku.

Farmaceuti su mogli šokirati Poljud u 25. minuti. Martinaga je zavrnuo loptu u kazneni prostor, a Ortiz je glavom bio zamalo neprecizan. Hajduk je u 35. minuti dobio penal nakon igranja rukom Račića, ali je Livaja podcijenio Markovića koji je pročitao njegovu namjeru i očuvao svoju mrežu netaknutom.

Splićani su na startu drugog poluvremena napravili tri izmjene i odmah je uslijedio njihov pravi pritisak, a ponovno je Marković bio najzaslužniji što se rezultat nije mijenjao. Vratar Belupa bio je na visini zadatka nakon stopostotnih prilika Odjidje Ofoe i Sahitija, dok je Livaja glavom sa šest metara pucao pokraj gola. U 54. minuti ni Marković nije mogao spasiti goste. Splićani su u tri poteza izigrali obranu Farmaceuta, a Livaja se iskupio za promašeni jedanaesterac i odmjerenim udarcem s deset metara donio toliko željenu početnu prednost Hajduku.

Obrana Slavena ispala je smiješna i u 64. minuti. Sigur je dubinskom loptom uposlio Livaju koji se poigrao s Račićem i iskosa s osam metara točno naciljao suprotni kut za 2:0. Splićani su poklonili u 72. minuti priliku Crncu, ali Ante nije imao svoj dan pa obrana Hajduka nije kažnjena za veliku pogrešku. Do kraja susreta Splićani su s lakoćom kontrolirali igru, a u 89. minuti Dajaku je s 18 metara pogodio malu mrežu za konačnih 3:0.

HAJDUK – SLAVEN BELUPO 3:0 (0:0)

STRIJELCI: 1:0 Livaja (54), 2:0 Livaja (64), 3:0 Dajaku (89).

HAJDUK (3-4-3): Lučić – Sigur, Šarlija, Diallo – Kalik (od 46. Odjidja Ofoe), Benrahou, Krovinović (od 46. Moufi), Melnjak (od 87. Elez) – Mlakar (od 46. Sahiti), Livaja, Dolček (od 80. Dajaku). TRENER: Leko.

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Marković – Bosec, Račić, Boras, Martinaga – Agbekpornu, Mioč (od 81. Štrkalj), Hlevnjak (od 46. Cascini) – Crnac (od 90. Jagušić), Ortiz (od 62. Manaj), Hoxha. TRENER: Moniz.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Edukativno

FOTO Mališani iz Novigrada Podravskog kroz pjesmu i priče naučili sve o vatrogascima

Iza nas je Dan sv. Florijana, zaštitnika hrvatskih vatrogasaca. U povodu toga, vrtićarci iz Novigrada Podravskog učili su kroz...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×