18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Koprivnički komunalac

Stiglo novo vozilo koje istovremeno skuplja komunalni i izdvojeni korisni otpad
S

Ne propustite

Zapremnina oba spremnika je 20 kubnih metara pri čemu se u manju komoru mogu podizati posude od 80 do 360 litara, a u veću posude između 80 i 1100 litara.

Koprivnički Komunalac danas, u srijedu, dobio je novo vozilo za odvoz otpada koje istovremeno sakuplja komunalni i izdvojeni korisni otpad.

– Riječ je o dvokomornom vozilu koje se sastoji od dva potpuno odvojena spremnika. Obje komore imaju neovisan sustav upravljanja te su opremljene podizačima posuda za otpad. Takva konfiguracija s dva spremnika za otpad omogućava istovremeno sakupljanje dvije različite vrste otpada istovremeno – istaknula je Maja Hleb, predsjednica Uprave Komunalca.

Objasnila je da kombinacije sakupljanja mogu biti različite, primjerice, komunalni i korisni ili biorazgradivi i korisni otpad. Zapremnina oba spremnika je 20 kubnih metara pri čemu se u manju komoru mogu podizati posude od 80 do 360 litara, a u veću posude između 80 i 1100 litara.

Dodala je da uvođenjem ovog tehnološki naprednog i ekonomičnog vozila Komunalac nastavlja svoju misiju održavanja kvalitete života i okoliša građana na najvišoj razini jer je na vozilu ugrađen dodatni hidraulični spremnik koji se puni energijom kočenja vozila te omogućava podizanje i pražnjenje posuda bez povećanja broja okretaja motora čime se postiže smanjenje potrošnje goriva do 14 posto i emisije štetnih plinova.

Tom prilikom predstavljena je i nova ralica za snijeg koja će se koristiti za čišćenje staza na gradskom groblju te prilaza mrtvačnicama na prigradskim grobljima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

pomozimo

JOŠ MOŽETE GLASATI! “Radići” i učenici iz Sokolovca trebaju vaš “klik” do ponoći, pomozite im da opreme knjižnice!

Udruga "RTL pomaže djeci" oprema knjižnice osnovnih škola diljem Lijepe Naše! Tako su učenici iz Osnovne škole "Braća Radić" i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×