15.1 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Podravkina neto dobit u prvih šest mjeseci veća za čak 80 posto
P

Ne propustite

U prvih šest mjeseci 2010. godine ostvarena neto dobit Grupe Podravka iznosi 31,2 milijuna HRK što predstavlja značajan rast od čak 80% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, priopćeno je iz koprivničke kompanije.

Neto dobit Grupe Podravka bez izvanrednih stavki veća je za 61% i iznosi 57 milijuna HRK. Operativni troškovi manji su za 92,9 milijuna HRK u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

 

Najveći pad ostvaruju opći i administrativni troškovi i to 19% ili 28,1 milijuna HRK . U idućem razdoblju, s uspostavljanjem nove organizacije, očekuje se daljnji pad udjela općih i administrativnih troškova u operativnim troškovima. Zabilježen je i pad ostalih operativnih troškova kao i značajan pad troškova financiranja.

Ukupna prodaja Grupe Podravke u prvoj polovici 2010. godine iznosila je 1.662,7 milijuna HRK i manja je za 4% u odnosu na isto razdoblje 2009. godine. Prodaja strateškog poslovnog područja (SPP) Prehrana i pića iznosila je 1.315,8 milijuna HRK, što je pad od 4%, dok je prodaja SPP Farmaceutika iznosila 346,9 milijuna HRK i zabilježila pad od 6%. Usprkos padu prodaje na domaćem tržištu, inozemna tržišta ostvarila su rast od 2%.

Povodom objave rezultata poslovanja, predsjednik Uprave Miroslav Vitković izjavio je:

– Možemo reći kako Grupa Podravka posluje stabilno i u teškom gospodarskom okruženju pokazuje prednosti značajne internacionalizacije svoga poslovanja. Trenutno smo fokusirani na kategorije i inozemna tržištima s najvećim potencijalom rasta, a da aktivno radimo na tome vidi se iz projekta uvođenja specijalnih dodataka jelima na tržištu Poljske, što za nas predstavlja ulazak u novu kategoriju kroz ekspanziju branda Vegeta. Uz odlične rezultate prodaje na tržištima srednje i zapadne Europe, Grupa Podravka je u prvoj polovici godine poboljšala profitabilnost značajnim smanjenjem operativnih troškova. Efikasnije upravljanje troškovima rezultat je rada Uprave, ali i svih zaposlenika Grupe, koji su nam dali podršku u daljnjoj racionalizaciji našeg poslovanja – istaknuo je Vitković.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Promjene

FOTO Udruga Osmijeh promijenila ime i uvodi nove aktivnosti, Čolig Šarić: Provodit ćemo tretmane za njegu tijela i mentalnog zdravlja

Udruga za terapijsko jahanje Osmijeh od ovog mjeseca dobila je novo ime - Osmijeh – udruga za terapijsko jahanje i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×