33.5 C
Koprivnica
Subota, 27. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sjednica gradskog vijeća

Proširuje se Poduzetnička zona Gornji Čret, Majdak: To područje je devastirano, ja da sam Država, ne bih vam dao niti jedan kvadratni metar
P

Podsjetimo, na press konferenciji održanoj prije same sjednice, gradonačelnik Mario Rajn, koji nije prisustvovao samoj sjednici, rekao je kako je zona trenutno prekapacitirana sklopljenim ugovorima s poduzetnicima

Ne propustite

Proširuje se Poduzetnička zona Gornji Čret. Ta točka usvojena je na održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca, unatoč činjenici da neki vijećnici smatraju kako je zona sama po sebi devastirana.

Točnije, mišljenje je to gradskog vijećnika Ivana Majdaka.

– Došla je na red i poduzetnička zona koja je, istinu da kažemo, devastirana. Omaškom smo tamo zaboravljali po 20, 30 tisuća kvadrata zemlje kad su se radili ugovori s Turcima. Pričali smo o tome da će tamo biti naselje, a tamo je sad ostalo skladište, šljunčara, betonara, parking. Pričali smo o tome da će ljudi izvaditi građevinske dozvole, da će građani platiti takse i sve ono što se Gradu treba platiti, a platilo se nije ništa. Prodali smo, ili dali, pravo služnosti za gotovo sve čestice raspoložive u zoni Čret, a ne znam je li se otvorilo jedno radno mjesto u toj zoni za vrijeme vlasti Marija Rajna. I sad bismo trebali od države zatražiti još nekih 200 tisuća kvadrata zemljišta koje bi nama država trebala dati na raspolaganje. Ja da sam u toj državi, ne bih dao niti jednog kvadratnog metra za poslovnu zonu i u ovom ću trenutku jasno i glasno biti protiv ove odluke da se ide tražiti dodatno zemljište jer taj dio zemlje treba od vas sačuvati, od ove gradske vlasti – rekao je Ivan Majdak.

Ivan Majdak
Ivan Majdak // Foto: krizevci.hr

– Dok se jednom to naselje makne, ostat će nam ipak infrastruktura koja ima neku vrijednost, a koju mi nismo imali s te strane izgrađenu, a s druge strane uprihodimo oko 500 tisuća eura od poreza više, tako da ne vidim kako nemamo koristi od toga – odgovorio je zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

Podsjetimo, na press konferenciji održanoj prije same sjednice, gradonačelnik Mario Rajn, koji nije prisustvovao samoj sjednici, rekao je kako je zona trenutno prekapacitirana sklopljenim ugovorima s poduzetnicima, a Grad konstantno dobiva upite investitora o raspoloživosti građevinskih zemljišta veće površine za investiranje.

– Iz tog razloga, podnijeli smo zahtjev Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine za darovanje nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske koje neposredno graniče s gospodarskom zonom Gornji Čret u cilju proširenja iste – napomenuo je Rajn na konferenciji.

Nakon rasprave, točka po kojoj se donosila odluka o dopuni odluke o formiranju Poduzetniče zone Gornji Čret, usvojena je s 14 glasova za i jednim glasom protiv. Glas protiv dao je gradski vijećnik Ivan Majdak.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vruća subota

FOTO/VIDEO Vruću koprivničku špicu zagrijale ljetne odjevne kombinacije

Visoke temperature u nisu zaustavile mnogobrojne građane da prijepodnevne sate provedu u središtu grada. Zrinski trg u Koprivnici tako je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×