0.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 22. prosinca 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
RANA JESEN

Ena Čulić i Izabela Andrašić pripremaju novi gastro koncept, ručak u eko vrtovima od domaćih proizvoda: “Bit će tu jela na koja mnogi nisu navikli”
E

Na koprivničkim Zajedničkim eko vrtovima pod nazivom Rana jesen odvijat će se nedjeljni ručak na kakav mnogi nisu navikli

Ne propustite

Koprivničanke Ena Čulić i Izabela Andrašić ovog vikenda u Koprivnicu donose jedan novi gastronomski koncept.

Na koprivničkim Zajedničkim eko vrtovima pod nazivom Rana jesen odvijat će se nedjeljni ručak na kakav mnogi nisu navikli, a ideja cijelog koncepta je da to bude opušteno, neformalno druženje uz fine jesenske plodove u sklopu kojeg će ljudi probati i nešto novo.

Ena je zimu provela na jednom od svojih putovanja, točnije u Meksiku, gdje je imala priliku pripremati ručak u džungli i tamo je zapravo došla na ideju da se tako nešto prezentira i u Koprivnici. Svoju je ideju predložila prijateljici Izabeli koja je poznavateljica vina i veliki gurman i tako su krenule u realizaciju.

– Htjele smo da lokacija bude na otvorenom, te smo razmišljale o našim lokalnim šumama, ali smo se ipak odlučile za nešto pristupačniju lokaciju. Zajednički Eko vrtovi naša su omiljena lokacija za šetnju, daju dašak prirode i zelenila usred grada i to nam se učinilo kao zanimljiva lokacija, jer su svojevrsni prirodni muzej – pojašnjava Ena kako su odabrale lokaciju za ovo gastro druženje.

Namirnice za ovaj ručak planiraju nabaviti na koprivničkom placu u subotu ujutro, dan prije događanja, a kako kaže dosta toga ima i u vrtu svoje bake, dok će se među namirnicama naći i šumski plodovi koje će nabrati.

– Bit će tu gljiva, bundeva, kestena, jela od jesenskih namirnica, ali i neka jela na koja mnogi možda nisu navikli, kao što su Kimchi, ukiseljeno povrće, sourdough domaći kruh, te napitak Kombucha, čaj koji ima izrazito ljekovita svojstva – otkriva nam male detalje nedjeljnog menija iako ostatak želi sačuvati kao iznenađenje posjetiteljima.

– Dio hrane pripremit ćemo prije događanja kod kuće, a dio će se pripremati na samoj lokaciji, tako da sva poslužena hrana bude topla i svježe pripremljena. Svaki posjetitelj dobit će svoj obrok na posebnom tanjuru, što će biti razlika od klasičnog nedjeljnog ručka kada je sve na stolu – pojašnjava nam.

Za ovo događanje ograničen je broj ljudi koji može sudjelovati, jer je ideja da sve funkcionira kao mala zajednica, da to bude ručak za zajedničkim stolom, te je primarna ideja da se ljudi upoznaju, druže, razgovaraju, a sve je popraćeno ukusnom hranom.

– Interes je velik i zapravo je ostalo svega par mjesta za one koji su zainteresirani sudjelovati – poručuje Ena.

Saznali smo i kako je plan da ovo bude sezonsko događanje, pa će se ovakav ručak vjerojatno raditi za četiri godišnja doba kako bi se pozdravile sezonske namirnice i uživalo u njima.

Za ovo gastro putovanje možete se prijaviti na Instagram profilu Ene Čulić Healthy on Board, odnosno Izabele Andrašić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Veseli prosinac

Koprivnički Rotarijanci darivali djecu iz Svitanja, mališani oduševljeni

Jučer su djecu iz Centra Svitanje posjetili članovi Rotary cluba Koprivnica Zoran Švaco, Siniša Jelovčan i Petar Papac te...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×