Ponedjeljak je dan kad bi i oni koji kavu ne vole, ponekad najradije uzeli gutljaj i razbudili se.
Mlijeko ili šećer? To je ono što uvijek čujete kada naručite običnu kavu.
Neki ljudi stavljaju oboje, neki jedno, drugi niti jedno, ali postoji još jedan iznenađujući dodatak koji možete staviti u nju kako biste joj upotpunili okus.
– Ako ste u svom omiljenom restoranu koji poslužuje doručak, to je odmah pored paketića šećera i malenog metalnog vrča s vrhnjem – radi se o soli, prenosi Simply Recipes.
Soljenje kave možda zvuči čudno, ali doista može podići okus vaše jutarnje šalice. Ovo je prije nekoliko godina podijelio autor kuharice i molekularni biolog Nick Sharma za Food52.
Sol može smanjiti osjećaj gorčine u hrani. Zbog toga se gorko povrće poput radiča ili brokule u receptima često spaja sa slanim sastojcima poput parmezana ili pancete.
Ali, što se tiče znanosti, naravno da postoji više od toga.
Kada dodate prstohvat soli u šalicu kave, to zaokružuje njen okus. Kava više nije toliko gorka i ispunjava vam cijela usta posebnim okusom.
Ako odlučite isprobati ovaj trik, stavite prstohvat morske soli u vašu kavu i nikako nemojte koristiti jodiranu kuhinjsku sol.