15.7 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Izložbe, knjige, radionice i predavanja…

Počeli Dani muzeja! Evo kad će se predstaviti Podravski zbornik, donosimo cijeli program
P

Osim domaćih prostora, Muzej će ove godine provoditi programe i izvan Koprivnice

Ne propustite

Muzej grada Koprivnice svoje poslanje pokrenuo je u studenom 1945. godine zbog čega muzealci, već sedmi put, pripremaju bogat program u sklopu svojih tjedan dana u kojima će realizirati sedam aktivnosti.

Program je počeo već u petak, 3. studenog, povodom Dana Grada Koprivnice, otvorenjem izložbe “Krešimir Tadić i Koprivnica” kustosice Draženke Jalšić Ernečić.

Krešimir Tadić fotografskom kampanjom iz 1983. godine upravo je u Koprivnici postavio metodologiju snimanja zatečenog stanja graditeljske i umjetničke baštine. Sačuvane fotografije važan su vizualni materijal u istraživanju urbanizma i koprivčničke graditeljske baštine.

Program se nastavlja danas od 13.45 sati kada će kustosica Marija Mesarić u OŠ Podolice održati radionicu „Vezak vezla“ koju provodi u suradnji s Grupom vezilja OŠ Podolice Koprivnica i Klubom umirovljenika Volonter penzioner u sklopu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Radionica je doprinos očuvanju umijeća vezenja/našivanja podravskog veza koje su generacijama prenosile u našim obiteljima sa ciljem njegova očuvanja.

Dan kasnije, 7. studenoga od 14 sati Grad Koprivnica u koprivničkom „Enteru“ organizira svečanost obilježavanja 80. godišnjice prvog oslobođenja grada Koprivnice na kojem će Dražen Ernečić biti moderator i predavač o Podravskoj Republici (7.11.1943.-9.2.1944.), uz koga će izlaganje dati i prof. dr. sc. Tvrtko Jakovina sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta, a predstavit će se i učenički film o Podravskoj Republici.

Tradicionalno, u ovo vrijeme predstavlja se i najnovije izdanje Podravskog zbornika – br. 49/2023 koji je posvećen nedavno preminulom akademiku Dragutinu Feletaru i 20. obljetnici smrti Božene Loborec; a uz njega i novi zbornik radova „Romi u Podravini i njihovo stradanje u Drugom svjetskom ratu“, što je zakazano za 9. studeni od 16 sati u Galeriji Mijo Kovačić. Publikacije će predstaviti urednici dr. sc. Robert Čimin sa suradnicima i autorima.

Osim domaćih prostora, Muzej će ove godine provoditi programe i izvan Koprivnice.

Tako će se 10. studenog u 18 sati u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga otvoriti skupna izložba “Igra” (kustosice: Helena Kušenić, Maša Zamljačanec, Vesna Peršić Kovač), a koja će sredinom prosinca preseliti u Galeriju naivne umjetnosti u Hlebinama.

Za kraj, na samo Martinje 11. studenog od 16 sati u sklopu sajma knjiga „Interliber“ na Zagrebačkom velesajmu – paviljon br. 6 u sklopu „Muzejskog popodneva“ u organizaciji Muzejskog dokumentacijskog centra dr. sc. Robert Čimin sa suradnicima će predstaviti novi dio stalnog postava Muzeja grada Koprivnice i kataloga “Samo je vu goricaj živlenja pravi raj”, turističku brošuru “Plemenka” i najnoviji “Podravski zbornik 49/2023”.

Program bogat kao i uvijek, svatko će za sebe pronaći nešto njemu zanimljivo: izložbe, knjige, radionice i predavanja…

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×