34.9 C
Koprivnica
Subota, 27. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Nastavlja se postavljanje preostalih polupodzemnih kontejnera u Ludbregu, Bilić: Odlučili smo uljepšati centar grada
N

Ovaj je projekt vrijedan oko 130 tisuća eura, a zajednički ga financiraju Fond i Grad Ludbreg. Polupodzemni kontejneri obuhvaćaju komunalni otpad, staklo i biootpad

Ne propustite

Već smo pisali kako je Ludbreg krenuo s postavljanjem polupodzemnih kontejnera kod stambenih zgrada.

Polupodzemni kontejneri ispostavili su se kao dobro rješenje za učinkovito iskorištavanje prostora na mjestima gdje se skuplja otpad, a uz to su estetski prihvatljiviji od drugih vrsta.

Iz tih razloga u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Ludbreg nastavlja s postavljanjem polupodzemnih kontejnera.

grad ludbreg, polupodzemni kontejneri
FOTO: Ludbreške novine

–  Sve zgrade imaju kontejnere otvorenog tipa, a osim što često ne izgledaju lijepo, zna se događati da ima i onih koji otvaraju kontejnere, razbacuju otpad iz njih, sama veličina kontejnera ponekad nije dovoljna i stvaraju se različiti problemi sa zbrinjavanjem otpada u zgradama. Odlučili smo uljepšati centar grada i kod stambenih zgrada postaviti polupodzemne kontejnere. Prošle godine postavljeni su prvi set kontejnera u dvorištu stambenih zgrada u Ulici Matije Gupca – kaže gradonačelnik Dubravko Bilić za Ludbreške novine.

Također, napominje kako će krenuti i pripreme za postavljanje kontejnera za zgrade koje se trenutno grade, ali i za one koje su već napravljene, a nisu obuhvaćene ovim projektom.

Ovaj je projekt vrijedan oko 130 tisuća eura, a zajednički ga financiraju Fond i Grad Ludbreg. Polupodzemni kontejneri obuhvaćaju komunalni otpad, staklo i biootpad.

grad ludbreg, polupodzemni kontejneri
FOTO: Ludbreške novine

– Imali smo “izlet” s polupodzemnim kontejnerima i u Vinogradima Ludbreškim, Hrastovskom, Čukovcu, Bolfanu, ali nažalost tamo smo ih morali ukloniti jer se to pretvorilo i odlagalište otpada. Zbog dostupnosti nisu bili korišteni samo od strane mještane već su često otpad dovozili i stanovnici susjednih općina. Ipak, prednost polupozemnih kontejnera itekako je vidljiva, sprječavaju rasipanje otpada, raznošenje vjetrom, curenje sadržaja i širenje neugodnih mirisa. Uz uštedu, vjerujemo kako je ovo za stanovnike stambenih zgrada najbolje rješenje – zaključuje gradonačelnik.

grad ludbreg, polupodzemni kontejneri
FOTO: Ludbreške novine
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U Novigradu Podravskom

FOTO/VIDEO Predobri domaćini u Fijolici oduševili posjetitelje, Dan otvorenih vrata vrtića događaj je za 5!

U tijeku je proslava Dana otvorenih vrata Dječjeg vrtića Fijolica u Novigradu Podravskom. Odvija se u sklopu Dana općine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×