-1 C
Koprivnica
Petak, 22. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Osvojio gledatelje Večere za 5

FOTO/VIDEO Gabrijel Katalenić majstor je i s kuhačom i škarama: Htio sam pokazati da i mi mladi znamo kuhati, a pred kamerama je posebno iskustvo
F

Kuhanje pred ekipom iz Večere za 5 zasigurno nije nimalo lak posao, no Gabrijel je to bez problema odradio. Čak, za sebe voli reći da je rođen za kamere.

Ne propustite

Zvuči li vam poznato ime i prezime Gabrijel Katalenić? Gabrijel je mladi križevački frizer kojeg ste proteklog tjedna imali priliku vidjeti na malim ekranima.

Naime, Gabrijel je sudjelovao u popularnoj kulinarskoj emisiji Večeri za 5. Iako nije pobijedio osvojio je srca gledatelja diljem Lijepe Naše.

Ovaj simpatični Križevčanin otkrio nam je sve detalje sa snimanja ove popularne kulinarske emisije, ali i zašto se je odlučio prijaviti na Večeru za 5.

– Prijavio sam se prvenstveno radi reklamiranja svojeg salona kojeg sam otvorio mjesec dana prije u to vrijeme. Snimanje je bilo u devetom mjesecu, a ja sam otvorio u osmom. Meni je prvenstveno na umu bilo da promoviram svoj salon, ali opet s druge strane htio sam pokazati da i mi mladi znamo kuhati – pojašnjava Gabrijel.

Gabrijel Katalenić, večera za 5, Frizer
Gabrijel Katalenić//Foto: Ivan Balija

Zanimljivo, ali stresno

Kuhanje pred ekipom iz Večere za 5 zasigurno nije nimalo lak posao, no Gabrijel je to bez problema odradio. Čak za sebe voli reći da je rođen za kamere.

– Meni je bilo interesantno snimati pred kamerama jer sam baš htio isprobati kako je to biti pred kamerama. Oko sebe imaš reflektore, ali cijelo to iskustvo meni je bilo zanimljivo, a opet malo i naporno jer snimanje traje dosta dugo – priča.

Samo snimanje znalo je trajati i po cijele dane, pogotovo kod kandidata koji taj dan kuha. Za ostale kandidate snimanje je počelo u popodnevnim satima, a trajalo je do ponoći.

– Kada je dan dok ne kuhaš nalazili smo se oko pet sati popodne, ovisi koliko je trebalo kandidatu da skuha, a snimat smo znali do jedan u noći. Onog dana kada si kuhao, snimanje je započelo ujutro. Oko pola 10 je krenulo snimanje, a završili smo ga oko ponoći. Prvo ide snimanje uvodne špice, ja sam tu pokazao svoj salon te smo išli do jednog parka gdje smo snimali neke stvari o meni. Poslije toga ide kuhanje, krećeš od onoga za što ti treba najduže, a poslije slijediš samo raspored. Nakon kuhanja dolaze gosti koji idu snimati vožnju s kombijem i na kraju ide sama ta večera – prisjeća se.

Gabrijel Katalenić, večera za 5, Frizer
Foto: Ivan Balija

Kaže kako je bilo najstresnije postavljanje pitanja od strane produkcije jer nikada nije znao što su za njega pripremili.

– Bilo je čak i treme, s obzirom da nisi znao kakva će pitanja oni za tebe pripremiti jer oni zapravo potenciraju da ti pričaš o nekome drugome da oni dobiju što više informacija o nekome drugome preko tebe – kaže.

Tijekom razgovora dotakli smo se komentara, ocjena, ali i s kime si je ostao dobar nakon sudjelovanja u emisiji.

– Jako me je iznenadila ocjena jedne kandidatkinje, a od ostalih i ne toliko jer sam se stvarno potrudio oke te večere i očekivao sam da će sami komentari biti top-top, tako da nisam očekivao tu jednu ocjenu koju sam dobio. Ostao sam u kontaktu sa Silvanom, Šteficom i Filipom jer njega sam znao i od prije jer sam ga šišao u salonu gdje sam radio u Bjelovaru – dodaje Gabrijel.

Gabrijel Katalenić, večera za 5, Frizer
Foto: Ivan Balija

Poduzetničke vode

Osim što se odlično snalazi u kuhinji, ovaj 20-godišnjak izvrsno plovi u poduzetničkim vodama, a kuhaču zna zamijeniti sa škarama s kojima je jako vješt.

– Što se tiče frizerstva kao struke, tu ljudi trebaju razumjeti da postoji dio gdje se friziraju žene i gdje se friziraju muškarci. Friziranje muških nije samo šišanje kose, nego je to uređivanje brade i rad s britvom te sve ostalo što većina žena ne zna. Tako da sam ja odlučio biti frizer u sedmom razredu, ali nisam odmah upisao to zvanje. Lutao sam iz škole u školu, tražio se, te sam pokušavao iskoristiti znanje, ali na kraju je ipak presudilo da želim biti frizer – prisjeća se.

U samostalne poduzetničke vode krenuo je jako mlad, no kod Gabrijela straha nije bilo.

– Oko sebe imao sam jako puno ljudi koji su me poticali da otvorim sam svoj salon jer su ljudi krajem mojeg srednjoškolskog obrazovanja shvatili koliko sam vješt u frizerstvu. Kako sam krenuo raditi na tom prvom radnom mjestu, shvatiš koliko se zapravo brineš o drugom frizerskom salonu, pa se u biti tako možeš brinuti i o svojem – zaključuje Gabrijel.

Gabrijel nema puno slobodnog vremena. Većinu vremena provodi u svojem frizerskom salonu, ali zato svaki slobodan trenutak iskoristi na istraživanje Hrvatske. Dok ne putuje voli ga provesti u krugu obitelji i prijatelja. I, naravno – kuhajući!

Gabrijel Katalenić, večera za 5, Frizer
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Najbolji od najboljih

Hrvatska sahara – Podravina adventure u velikom finalu izbora najboljih turističkih proizvoda

Proglašenje i dodjela nagrada u hrvatskom turizmu upravo se privodi kraju u sklopu Dana hrvatskog turizma u Opatiji, u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×