19.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Friščić poručuje: O lokaciji termoelektrane uvijek možemo razgovarati
F

Ne propustite

Friščić poručuje:Nema prijevremenih izbora. Snimio: Marijan SušenjNakon što su Hrvatske šume poništile javno nadmetanje za drvnu sječku, od kojih je značajna količina trebala biti gorivo za buduću termoelektranu u poslovnoj zoni Koprivničkog Ivanca, potpredsjednik Sabora Josip Friščić izjavio je da time projekt nije doveden u pitanje.  Investitor, tvrtka E2-Energy vlasnika Borislava Hrleca na projektu je angažirala i Brodarski i Strojarski i Građevinski fakultet, kao i Energetski institut ‘Hrvoje Požar’, podsjetio je Josip Friščić:

‘Na realizaciji ovog projekta je angažirana sva hrvatska pamet iz ove domene. Iskoristimo ono što je naše, iskoristimo to u Hrvatskoj za ono što nam slijedi i što nam svima skupa može pomoći. O lokaciji uvijek možemo razgovarati, a o tehnologiju pustimo da to struka riješi.’

Hrvatska do 2019. godine mora osigurati 20% energije iz obnovljivih izvora, dodao je potpredsjednik Sabora Fričić te zaključio da možemo birati hoćemo li raditi na proizvodnji tih količina ili ćemo ih morati kupovati.

tekst: Radio Drava

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

kaos na cestama

Kakav lik! Pijan k’o zemlja vrludao po mraku na električnom romobilu

Susjedna Policijska uprava Varaždinske županije imala je pune ruke posla tijekom proteklog vikenda. Policijski službenici iz Ludbega u nedjelju su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×