19.9 C
Koprivnica
Srijeda, 26. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Za 42 razvojno turistička programa Ministarstvo financija izdvojilo 992 tisuće kuna
Z

Ne propustite

U organizaciji Ministarstva turizma Republike Hrvatske, u četvrtak su u prostorijama Županije svečano potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih državnih potpora za projekte odobrene temeljom javnih natječaja. Ugovor su potpisali predstavnici Ministarstva turizma na čelu sa državnim tajnikom Željkom Lenartom i korisnici Koprivničko-križevačke županije.

U Koprivničko-križevačkoj županiji odobrena su 42 razvojno-turistička projekta za koja su u Ministarstvu turizma izdvojili 992 tisuće kuna. Taj novac biti će raspodijeljen temeljem sljedećih programa: „Baština u turizmu“, „Izvorni suveniri“, „Manifestacije“, „Zelena brazda“, „Promocija zanimanja“, „Turizam bez zapreka“ i „Unapređenje kvalitete ugostiteljske industrije“.

Državni tajnik Ministarstva turizma Željko Lenart rekao je kako se bespovrtana financijska potpora daje s ciljem podupiranja raznolikih razvojno-turističkih projekata koji promiču i unapređuju kvalitetu hrvatske turističke ponude.

– Svega pet posto prihoda od turizma je sa kontinenta države i to želimo i moramo promijeniti. Na kontinentu se mogu plasirati mnogi proizvodi sa sela koje bi stranci koji dolaze prepoznali i to je prednost kontinentalnog turizma u kojem svakako ima još puno prostora za napredak – rekao je između ostalog Lenart.

Na njegove riječi nadovezao se i župan Darko Koren koji je rekao kako turizam u našoj županiji ima veliku perspektivu upravo zbog toga što je nerazvijen.

Inače, za razvoj turizma u našoj županiji, Ministarstvo turizma je u posljednje tri godine izdvojilo 3,3 milijuna kuna, a unatoč krizi, upravo ove godine odobreno je dosad najviše zahtjeva za dodjelu državnih potpora.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pan Ljetna liga

FOTO Malonogometne vratolomije zagospodarile na igralištu Apaša, počela je Pan Ljetna liga

Županijske nogometne lige završile su prije nekoliko tjedana, no ljubitelji nogometa ne moraju očajavati. Osim Europskog prvenstva, ljubitelji nogometa...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×