12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
đurđevački stari grad

FOTO Pogledajte kako je bilo na srednjovjekovnom vjenčanju
F

Ne propustite

Tom prilikom, Grad Đurđevac, Turistička zajednica i Udruga Sveti Juraj uredili su reprezentzativan prostor unutar utvrde Stari grad koji je uređen u srednjovjekovnom stilu, a koristit će se i kao sala za vjenčanja, svečana primanja i prezentacije.

Romantično srednjovjekovno vjenčanje uprizoreno je jučer, u petak, u đurđevačkom Starom gradu u nekadašnjoj vjenčaoni, u prostoru u kojem djeluje Udruga Svetog Jurja.

– Želja nam je budućim mladencima prezentirati mjesto gdje će moći imati retro vjenčanje – rekao je Martin Mahović, predsjednik Udruge.

Svoje bračne zavjete budući bračni parovi moći će izreći u duhu prošlog vremena uz autohtonu đurđevačku kuhinju i fotografiranje s likovima iz legende.

Na ovoj svečanosti sudjelovalo je desetak kostimiranih sudionika, a posebno za ovu prigodu izrađene su i posebne kraljevske stolice s amblemima Svetog Jurja te zastave s grbovima plemenitaša.Kapetan je doveo svoju kćer, a njima u čast održan je počasni pozdrav, prolaz kroz sablje.

Tom prilikom, Grad Đurđevac, Turistička zajednica i Udruga Sveti Juraj uredili su reprezentzativan prostor unutar utvrde Stari grad koji je uređen u srednjovjekovnom stilu, a koristit će se i kao sala za vjenčanja, svečana primanja i prezentacije. Prostor je opremljen eksponatima i opremom, doniranom ili izrađenom u radionicama đurđevačkih obrtnika te ostavlja dojam prošlih vremena.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×