33.5 C
Koprivnica
Subota, 27. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Skupština ŽNS-a

ELITNA LIGA Ovi bi klubovi trebali igrati u novom ekskluzivnom županijskom rangu, dva kluba još u igri!
E

No, s obzirom da članovi komisije tek trebaju izaći u pregled tek će tada biti poznato tko može, a tko ne može.

Ne propustite

Od iduće nogometne sezone kreće najavljivana Elitna liga – najveći rang županijskog nogometa. Ukida se i postojeća regionalna 4. Nogometna liga u kojoj je igrao priličan broj klubova iz naše županije i svi će igrati u prvom županijskom rangu.

Elitnu ligu trebali bi od postojećih momčadi iz sadašnje 4. NL popuniti svi naši klubovi: Tehničar iz Cvetkovca, Bratstvo Kunovec, Ferdinandovac, Mladost Kloštar Podravski, Borac Imbriovec, Podravac Virje, Mladost Molve i legradski Graničar. Od aktualnih županijskih prvoligaša ligu su osigurali Močile, Prugovac, Tomislav Drnje, Kalinovac, Osvit, Tomislav Radnik i Starigrad. Pred nama je i zadnje kolo 1. ŽNL, a do navedenog posljednjeg mjesta za Elitnu ligu mogu doći još Miklinovec i Sloga koji su na bod i dva do Starigrada.

NK Prugovac - NK Graničar Đurđevac
Picoki će sada bodriti svoje u 3. NL // Foto: Đuro Grčić

Elitna liga – traži posebne uvjete, a tko ih ima…?

Pobjednik 1. ŽNL, đurđevački Graničar ima i uvjete i želju nastupati u 3. Nogometnu ligu, dok pobjednik 4. NL Tehničar Cvetkovec svoju priču ipak nastavlja u Elitnoj ligi.

Dodajmo i kako sadašnja “Druga” postaje 1. ŽNL i u njoj će biti 14 klubova, oni koji nisu uspjeli osigurati prelazak u Elitnu i dio klubova iz sadašnje 2. ŽNL. Druga ŽNL također će imati 14 klubova, a 3. ŽNL će biti jedna s 12 klubova. Naravno, Elitna liga traži i određene propisane uvjete i kad bismo ih gledali do “dlake” mnogi bi bili u problemima. No, s obzirom da članovi komisije tek trebaju izaći u pregled tek će tada biti poznato tko može, a tko ne može. Tako da i one gornje klubove za Elitnu ligu treba uzeti sa zadrškom.

robert markulin
Robert Markulin // Foto: Ivan Balija

Ove su odluke predstavljene na Skupštini Nogometnog savez Koprivničko-križevačke županije na kojoj je potvrđen novi mandat predsjedniku Robertu Markulinu. Od 53 kluba na sjednici dobio je 45 glasova predstavnika klubova, kao jedini kandidat.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vruća subota

FOTO/VIDEO Vruću koprivničku špicu zagrijale ljetne odjevne kombinacije

Visoke temperature u nisu zaustavile mnogobrojne građane da prijepodnevne sate provedu u središtu grada. Zrinski trg u Koprivnici tako je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×