16.8 C
Koprivnica
Subota, 28. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Žalili se na presudu

KOPRIVNICA Digao kredit kako bi prijatelju posudio 15.000 eura, ovaj mu nije vratio ni cent – neće u zatvor?!
K

Inače, oštećeni je Koprivničanac zbog otplate kredita kojeg je u svrhu pozajmljivanja novca optuženiku podigao stavljen u dodatno nepovoljnu financijsku situaciju.

Ne propustite

Jedan je Koprivničanac dao prijatelju u potrebi značajan iznos novca! Ovaj mu je na kraju ostao dužan 15.000 eura koje mu nije vratio. Uslijedila je tužba i raskid prijateljstva. Na kraju je ovaj koji je posudio nepravomoćno osuđen zbog kaznenog djela prevare.

Naime, sud je utvrdio kako očito nije ni namjeravao vratiti novac. Za to je predviđena zatvorska kazna do pet godina zatvora. On je dobio godinu i rok kušnje dvije godine. Usto i rok od tri mjeseca kako bi, nakon što presuda bude pravomoćna, vratio 15.000 eura s kamatama svom bivšem prijatelju.

digao kredit
Digao kredit i sve dao prijatelju // Ilustracija // Foto: Arhiva

U međuvremenu odvjetništvo se žalilo na presudu te traže da mu se odredi pravi zatvor.

Digao kredit – pa sebe doveo u problem!

– To što se optuženik uredno odazivao sudskim pozivima nije okolnost koja se optuženiku treba smatrati olakotnom. Sud je isto tako trebao više cijeniti visinu štete koju je optuženik prouzročio oštećeniku – jer radi se o iznosu koji je gotovo duplo veći od iznosa koji je potreban za kvalificirani oblik kaznenog djela prevare. Sud je optuženiku otegotnim trebao cijeniti okolnost da je iskoristio povjerenje oštećenika koje je bilo utemeljeno na ranijem prijateljskom odnosu. Isto tako, unatoč duljem proteku vremena, nije podmirio ništa od dugovanja, iako je i tijekom trajanja predmetnog kaznenog postupka oštećeniku ponudio otplatu duga na rate – naveli su u odvjetništvu.

Inače, oštećeni je Koprivničanac zbog otplate kredita kojeg je u svrhu pozajmljivanja novca optuženiku podigao stavljen u dodatno nepovoljnu financijsku situaciju.

– Smatramo da je zbog svega sud optuženiku trebao izreći bezuvjetnu kaznu zatvora, a ili rok kušnje u duljem trajanju. Također – sud je treba vezati uvjet uz moguću posljedicu opoziva takve osude ukoliko optuženik u određenom roku oštećeniku ne bi podmirio dugovanje – ističu u odvjeništvu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicija

FOTO/VIDEO Mali folkloraši oduševljavaju Koprivnicu, festival U bakinom krilu nastavlja se i sutra

Danas je prvi dan tradicionalnog međunarodnog festivala U bakinom krilu koji se održava u Domu mladih u Koprivnici. Mladi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×