12.6 C
Koprivnica
Subota, 28. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Ususret MANIFESTACIJI

PROGRAM PICOKIJADE Tri dana zabave za svačiji ukus, nastupaju Goran Bare, Željko Samardžić i Parni valjak
P

Organizatori sve posjetitelje pozivaju i da razgledaju Inozemnu izložbu Joana Miroa Pjesnik boja te Interpretacijski centar Picokijade u Muzeju grada Đurđevca, a u Hrvatskoj Sahari Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci te zoološki vrt s devama i domaćim životinjama

Ne propustite

Picokijada, tradicionalna turistička manifestacija u Gradu Picoka – Đurđevcu, kojom se oživljava legenda o nevjerojatnoj pobjedi Đurđevčana nad Turcima, održat će se od 28. do 30. lipnja.

Riječ je o glavnini događaja manifestacije, no mnogobrojna kulturna i sportska događanja već su počela. Tako će večeras u 19.30 iz dvorišta utvrde Stari grad krenuti Karavana prijateljstva, biciklistički maraton Vukovar – Ljubljana u organizaciji Saveza hrvatskih društava u Sloveniji i Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca.

Od sutra, petka, do nedjelje, održat će se Family week, bogat zabavni i edukativni program za čitavu obitelj, a na terenima ŠRC-a Vlado Leščan – Duspe bit će Picok Open, teniski turnir do osam i 10 godina iz kalendara HTS-a u organizaciji Teniskog kluba Đurđevac. U subotu u 19 sati na Japinu bregu održat će se Noć pod zvijezdama na Japinom bregu, koncertni program humanitarnog karaktera uz nastupe grupe The Fusion, Akustičnog dua Oliver i Mario te Patricije Špoljarić. U nedjelju pak, u Društvenom domu Mladen Markač održat će se bogat kulturno-umjetnički program i prezentacija udruga Peščani svojemu gradu u organizaciji Mjesnog odbora Peski, Udruge Peski-Art Đurđevac i Udruge Matice umirovljenika grada Đurđevca.

dan grada đurđevca
Foto: Ivan Balija

Petak

Idući tjedan, u petak 28. lipnja, na terenima ŠRC-a Vlado Leščan Duspe bit će Gem, set, meč Cemix 2024., otvoreno prvenstvo Đurđevca u tenisu u parovima. U 16.30 sati u Gradskom parku počinje natjecanje u spremanju tradicijskih jela od piletine i degustacija pilećih delicija Picoki po piščoke, a od 17 sati na Trgu sv. Jurja Podravinoteka, sajam i degustacija vrhunskih podravskih vina, domaćih rakija, craft piva i domaćih proizvoda Podravine.

U Muzeju grada Đurđevca u 19 sati otvorit će se samostalna izložba slika Zorana Homena, a sat vremena kasnije u Ulici Đure Basaričeka 47 kreću Dani otvorenih vrata zbirke doajena naivnog slikarstva Pere Topljaka Petrine, i bit će otvoreni sve do nedjelje od 10 do 20 sati za sve zainteresirane posjetitelje. U dvorištu utvrde Stari grad u 20 sati održat će se noć košarke, a dan će u 22 sata zaključiti koncert Gorana Bare i Majki te u ponoć glazba Red Hot Chilli Peppersa.

Picokijada, Legenda
Foto: Ivan Balija

Subota

Program u subotu kreće rekreativnom biciklijadom Ciklopicok iz dvorišta utvrde Stari grad te Đurđevečkim sajmom rukotvorina. Na livadi oko Staroga grada bit će prikaz srednjovjekovnog i tradicijskog načina življenja, streličarski turnir, a na Gradskoj tržnici Pogače, zlevanke, diganke i prkači, izložba i degustacija domaćih starinskih kolača i ručnog rada udruga žena.

Na Čepelovečkom bregu krenut će 20.susret slikara Likovne kolonije Čepelovečki breg i izložba slika. U 11.30 u Gradskom parku počet će Picoki po ribaj, natjecanje u spremanju fiš-paprikaša uz prigodni program, a od 16 sati na Trgu svetog Jurja Kontea, nastup plesne skupine povijesnih plesova Konjščine. Od 17 sati opet kreće Podravinoteka, ali i Zlatna vina Podravine, izložba vina vrhunskih podravskih vinara. Nastupit će Bandisti i pajdaši, a potom kreće Festival folklora.

U 21 sat od Doma kulture krenut će svečana povorka organizatora, pokrovitelja i sudionika scenskog prikaza Legende o Picokima, da bi u 21.30 sati uslijedilo svečano otvaranje Picokijade, a od 22 sata i scenski prikaz obrane Đurđevca od Osmanlija uz prigodan vatromet. U ponoć će nastupiti Željko Samardžić, a u 2.00 sata kreće Old Town DJ Afterparty house glazbe uz DJ-e Carllexa i Stevea Fingersa.

Picokijada, Legenda
Foto: Ivan Balija

Nedjelja

Nedjelja će započeti Đurđevečkim sajmom rukovorina. Od 10 sati ispred Doma kulture kreće dječja kazališna predstava Od puteljka pa do vode praščićeve lude zgode. U podne počinje Lovački zestanek, natjecanje lovaca u gađanju glinenih golubova i degustacija lovačkih specijaliteta uz nastup TS-a U prolazu. Na Čepelovečkom bregu bit će Dan otvorenih vrata Barnagora uz nastup Stele Rade na harmonici i Andrije Maronića na cimbulama, a u ŠRC-u Vlado Lešćan Duspe u 10 kreće izložba pijetlova i izbor najljepšeg pijetla Podravine.

U gradskom parku po promotivnim cijenama moći će se kušati lovački specijaliteti. Trk na mlekaro, natjecanje u brzini i spretnosti u vožnji oldtimer bicikla s mljekarskom kanticom, počet će u 10.30, a u 11 Podravina od leta do leta, povorka aranžiranih kola i oldtimer traktora. U ŠRC-u Vlado Lešćan Duspe, potom, moći će se probati pečeni vol, a nastupit će TS Frontmeni. U 17 sati kreće Đurđevečki pijac, zabavni prikaz prodaje stoke u režiji KUD-a Gruntovec, a pola sata kasnije revijalna utakmica Debelih protiv Guravih.

Događanja će zaključiti Zakaj nam vele picoki, mala povorka malih izvođača uz zatvaranje Picokijade. Legendu o Picokima predstavit će Mažoretkinje grada Đurđevca, Dječja skupina KUD-a Petar Preradović te etnogrupa DV Bregunica Novo Virje. Na Trgu će potom nastupiti Ženski vokalni sastav Katarene, a za kraj, u 21.30 sati, nastupit će Parni valjak. Organizatori sve posjetitelje pozivaju i da razgledaju Inozemnu izložbu Joana Miroa Pjesnik boja te Interpretacijski centar Picokijade u Muzeju grada Đurđevca, a u Hrvatskoj Sahari Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci te zoološki vrt s devama i domaćim životinjama.

Cijeli program možete pogledati i OVDJE.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prijavljen je

LOŠ GOST Došao iz Bjelovara u Virje pa iz nezaključanog auta ukrao 300 eura

Koprivničko-križevačka policija provela je kriminalističko istraživanje te sumnja da je osumnjičeni 36-godišnjak s područja Bjelovarsko-bilogorske županije ukrao novac. - Naime...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×