13.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
dan ružičastih majica

FOTO Ovi srednjoškolci svoje frustracije iskaljuju na vreći, a ne na vršnjacima
F

Ne propustite

Sviđa mi se što obilježavamo ovaj dan protiv nasilja i drago mi je da puno učenika podržava ovu akciju, rekao je Antonio Tkalčić, učenik Obrtničke škole Koprivnica.

Obrtnička škola Koprivnica, danas, u srijedu obilježila je Dan ružičastih majica u znak borbe protiv nasilja.

– Ova akcija obilježava se u školskom okruženju jer bi upravo škola trebala imati zaštitni faktor i unapređivati psihosocijalno stanje učenika, životne, komunikacijske i socijalne vještine, a nikako ne bi smjela biti okruženje rizičnog faktora, odnosno da učenici osjećaju strah zbog dolaska u školu ili anksiozne emocije – rekao je Bruno Antolić, socijalni pedagog i jedan od organizatora akcije.

Bruno Antolić // Foto: Matija Gudlin
Bruno Antolić // Foto: Matija Gudlin

Objasnio je kako se ovaj dan obilježava diljem svijeta zadnje srijede u veljači, a događaj je pokrenula jedna kanadska udruga zbog događaja koji se dogodio u tamošnjoj školi. Jedan učenik, kaže Antolić, došao je u školu u ružičastoj majici kako bi dao podršku svojoj majci oboljeloj od raka dojke. Zbog toga što je nosio ružičastu majicu, drugi učenici su ga pretukli. Idućih dana sve više i više učenika dolazilo je u ružičastim majicama kako bi mu pružili podršku.

Za ovu priliku, Antonio Tkalčić, učenik koprivničke Obrtniče škole, nagrađivani državni prvak u boksu i član koprivničkog boksačkog kluba David, pribavio je boksačku vreću.

– Ovime smo htjeli potaknuti učenike i naučiti ih efikasnom načinu nošenja sa stresom i frustracijom pod motom Izbaci bijes na vreći, njezine osjećaje ne možeš povrijediti – kazala je Paula Kuharić, školska psihologinja i jedna od organizatorice ove akcije.

Paula Kuharić // Foto: Matija Gudlin
Paula Kuharić // Foto: Matija Gudlin

Dodala je kako su zadovoljni odazivom, jer su se se brojni profesori i učenici uključili u obilježavanje ovog dana, a za tu priliku nabavili su majice koje je sufinancirala škola i izradili plakate. Isto tako, u hodniku škole mogu se vidjeti projekcije raznih kratkih filmova s temom vršnjačkog nasilja.

– Jedan od ciljeva naše škole jest odgoj učenika u ozračju međusobnog poštovanja, prihvaćanja i ravnopravnosti – istaknula je P. Kuharić.

Objasnila je kako se, kada dođe do nasilja u školi, vodi savjetodavni razgovor s učenicima, razgovara se i s počiniteljem i sa žrtvom kako bi se dokučilo što se točno dogodilo, zašto i kako im se može pomoći. Antolić je dodao kako osim ovakvog intervencijskog rada, vrlo bitno je raditi i na prevenciji, stoga se i održava ovakva akcija.

– Sviđa mi se što obilježavamo ovaj dan protiv nasilja i drago mi je da puno učenika podržava ovu akciju. Uključili smo i boks kako bismo pokazali učenicima da ispušu svoje emocije na vreći, a ne na drugim učenicima – zaključio je Tkalčić.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×