9.1 C
Koprivnica
Nedjelja, 6. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Zanimljivosti iz prošlosti

Nesretna Milka spavala je u štali i umrla od gladi i hladnoće, mještani optužili ukućane
N

Ljudima okolo smilila se, pa su joj nosili hranu. Tako joj je jedna žena donijela hranu, a kad je to vidjela njena pastorka, potjerala ju je - izjavila je svjedokinja, a slične iskaze dali su i ostali mještani

Ne propustite

Zima 1955./56.godine bila je posebno hladna u Podravini, zabilježile su kronike toga vremena, pa i županijski tjednik Glas Podravine.

Baš početkom proljeća 1956.godine izvijestili su i o smrti žene iz Starigrada, čiji su posljednji dani i život bili prestrašni.

Milka, kako se zvala, bila je seoska žena, radnica i mučenica, a nakon što su je pronašli mrtvu, u njenu je obranu stalo cijelo selo te tražilo pravdu pred sudom za one koji su skrivili njenu smrt.

Naime, mještani su prijavili kako je nesretna starica preminula od gladi i smrzavanja, a za sve su optužili njene ukućane.

– Poznato mi je da je lani cijele zime spavala u štali između krave i svinje, jer sam to vidjela. U kuću uopće nije smjela ući da se ugrije, a jelo je uzimala od svinja. Međutim, poznato mi je da je cijele godine radila. Ljudima okolo smilila se, pa su joj nosili hranu. Tako joj je jedna žena donijela hranu, a kad je to vidjela njena pastorka, potjerala ju je – izjavila je svjedokinja, a slične iskaze dali su i ostali mještani.

Na teren je tada izašla i sudska komisija koja je utvrdila kako je nesretna žena živjela u vrlo lošim životnim uvjetima te da se u zadnje vrijeme slabo ili nikako hranila.

– Iscrpljena uslijed neuhranjenosti tako je oslabila organizam da je bio dovoljan i jedan manji vanjski uzrok pa da nastupi smrt. To je u ovom slučaju bila niska temperatura – zaključila je komisija.

Obitelj, odnosno oni koji su o njoj trebali voditi brigu, najavljeno je, bit će izvedeni pred sud.

Je li se to na kraju dogodilo, ne doznajemo, no nadamo se da je Milka našla svoj vječni mir te da su odgovorni primjereno kažnjeni za svoj gnjusni čin.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prigoda

[IMENDANI] Svaki Bruno i svaka Vjera danas imaju svoj dan, čestitajte im!

Bruno i Vjera današnji su slavljenici. Bruno je hrabra, odgovorna, skromna, uredna i optimistična osoba. Vjera je vizionarska, radosna, učinkovita, pouzdana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×