12.6 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Održana edukacija o knjižničnoj usluzi za slijepe i slabovidne
O

Ne propustite

 

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica  u petak je bila domaćin izobrazbe o knjižničnoj usluzi za slijepe i slabovidne u narodnim knjižnicama.

 

Vrlo uspješnoj interaktivnoj radionici prisustvovalo je 18 polaznika, a među njima školski i narodni knjižničari iz Čakovca, Vinkovaca, Virovitice, Pitomače, Slatine i Zagreba, potom  članovi udruga slijepih iz Čakovca, Osijeka i Virovitice, kao i učiteljice slijepe djece iz Đelekovca i Sokolovca te stručnjaci specijalizirani za rad za slijepima i slabovidnima – defektologinja iz Udruge slijepih Međimurske županije  i rehabilitatorica iz Centra “Vinko Bek” u Zagrebu. U svojim komentarima o sadržaju i izvedbi radionice, sudionici su istakli zadovoljstvo stečenim znanjima o načinu i oblicima pružanja knjižnične usluge za slijepe i slabovidne u koprivničkoj Knjižnici. Dobivene informacije pomoći će im da u svojim sredinama pokušaju organizirati  slične usluge ili unaprijediti postojeće te da u svom radu sa slijepima i slabovidnima primijene neka nova znanja i vještine naučene na radionici.

Izvoditelji edukacije bili su koprivnički knjižničari u suradnji sa članicama Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije, a program je organiziran u okviru redovne djelatnosti Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara pri Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica upravo je za provođenje izobrazbe knjižničara o usluzi za slijepe i slabovidne dobila visoku strukovnu nagradu Zaklade dr. Ljerka Markić Čučuković za poseban doprinos knjižničarskoj struci u 2009. godini. Naime, radionice s ovom tematikom u koprivničkoj se gradskoj Knjižnici održavaju od 2008. godine, a do sada ih je pohađalo četrdesetak polaznika, među kojima su bili knjižničari iz narodnih, školskih i fakultetskih knjižnica, nastavnici osnovnih i srednjih škola te članovi udruga slijepih i stručnjaci različitih profila koji se bave slijepima i slabovidnima  iz Osijeka, Zagreba, Daruvara, Karlovca, Rijeke, Splita, Vinkovaca, Kutine, Pule, Virovitice, Bjelovara, Pitomače, Slatine, Čakovca, Čazme, Križevaca i Koprivnice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×