32.4 C
Koprivnica
Srijeda, 17. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Tradicija

Križevačka čunčana čipka predstavljena u Ozlju, Pagu i Sloveniji
K

Kako ističu u Gradu, čunčana čipka danas je prisutna na brojnim međunarodnim izložbama čipke u Hrvatskoj i šire zahvaljujući dugogodišnjem entuzijazmu, radu i kreativnosti marljivih čipkarica iz Križevaca

Ne propustite

U organizaciji Turističke zajednice Grada Paga i Društva paških čipkarica Frane Budak održan je 13. međunarodni festival čipke u gradu Pagu, na kojem su sudjelovali i Križevčani.

U prizemlju Kneževa dvora svoje radove izložile su zemlje sudionice: Španjolska, Poljska, Mađarska, Slovenija i Crna Gora te domaćini, uz pet predstavnica čipkarskih središta iz Hrvatske (Lepoglava, Split, Ozalj, Sikirevci i Križevci).

Čunčanu čipku i Križevce predstavila je Kristina Kovačić, Križevčanka koja se bavi dizajnom i izradom nakita od metala kojeg vješto spaja s čunčanom čipkom, koju također sama izrađuje. Brojne čipkarske radove iz cijele Hrvatske, ali i iz Bugarske, Slovenije i Češke moglo se vidjeti tijekom svibnja i dijela lipnja u Zavičajnom muzeju Ozalj na Devetoj međunarodnoj izložbi čipke.

Čunčana čipka

Krajem lipnja čunčana čipka iz Križevaca otputovala je u Železnike, u Sloveniju, na 62. međunarodnu izložbu čipke. Na izložbi su sudjelovale čipke iz Železnika, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske (Lepoglava, Split, Krašić, Sikirevci i Križevci). Čunčanu čipku i Križevce u Ozlju i Železnikima predstavila je Emina Baričević.

Kako ističu u Gradu, čunčana čipka danas je prisutna na brojnim međunarodnim izložbama čipke u Hrvatskoj i šire zahvaljujući dugogodišnjem entuzijazmu, radu i kreativnosti marljivih čipkarica iz Križevaca, a u pripremi su i brojna nova gostovanja.

FOTO: Grad Križevci
FOTO: Grad Križevci
FOTO: Grad Križevci
FOTO: Grad Križevci
FOTO: Grad Križevci
FOTO: Grad Križevci
FOTO: Grad Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Muzejske radionice i družionice

Muzej grada Đurđevca osmislio ljetni program za školarce, evo što vas očekuje

Muzej grada Đurđevca i ovo se ljeto pobrinuo u osmišljavanju slobodnog vremena za vrijeme školskih praznika. Muzejske radionice i družionice...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×