34.9 C
Koprivnica
Subota, 27. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Tricycle Trauma

Zanimljiva predstava ove subote dolazi u FUNK, kombinira cirkuske vještine, akrobaciju i suvremeni ples
Z

Tricycle Trauma je izvedbeni kolektiv okupljen oko ljubavi prema cirkusu, te su u svom radu orijentirani na istraživanje tijela, pokreta i glazbe

Ne propustite

Koprivnički Forum udruga nezavisne kulture FUNK i udruga Mamuze u subotu će ugostiti predstavu BOSA kolektiva Tricycle Trauma.

Radi se o predstavi novog cirkusa, vrsti izvedbene umjetnosti koja kombinira klasične cirkuske vještine poput akrobacija i trapeza sa suvremenim plesom, pratećom glazbom uživo, dramom.

Kako autorica predstave Ivana Pedljo navodi, naslov predstave igra je riječi i aludira na dvije stvarnosti: biti bos/bosa, s jedne strane, označava biti u bezbrižnom, vanvremenskom stanju – biti bos/a na plaži, na zemlji, na travi.

Foto: Josip Mišković

– No, s druge strane, označava i socijalnu situaciju siromaštva. A tema predstave jest Bosna, zemlja dviju stvarnosti: kulturnog bogatstva i netrpeljivosti između tri nacije (prema tekstu Suzane Marjanić „Politički sustavi koji proizvode tugu“), pa se na sceni prepliću zvukovi Baščaršije i rata, tradicionalni instrumenti, hrpe tijesta i sofra – tradicionalan
okrugao stol prepun bosanskih delicija – urmašica, tufahija, pita… – navodi Pedljo.

Tricycle Trauma je izvedbeni kolektiv okupljen oko ljubavi prema cirkusu, te su u svom radu orijentirani na istraživanje tijela, pokreta i glazbe s ciljem kritičkog progovaranja o brojnim društvenim pitanjima.

U Koprivnici su prvi put gostovali prošle godine na Festivalu izvedbenih umjetnosti i kazališta u organizaciji udruge Mamuze, a osim BOSE, u FUNK-u najavljuju i organizaciju Noći mračnog cirkusa početkom kolovoza. BOSU izvode Ivana Pedljo, Jasmin Dasović i Maxime Weinmann.

Početak predstave je u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Foto: Josip Mišković
Foto: Josip Mišković
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U Novigradu Podravskom

FOTO/VIDEO Predobri domaćini u Fijolici oduševili posjetitelje, Dan otvorenih vrata vrtića događaj je za 5!

U tijeku je proslava Dana otvorenih vrata Dječjeg vrtića Fijolica u Novigradu Podravskom. Odvija se u sklopu Dana općine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×