33.2 C
Koprivnica
Srijeda, 17. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Zanimljivosti iz prošlosti

Znate li da je na željeznici u Koprivnici osnovano Društvo za borbu protiv alkoholizma
Z

Odgovornost željezničke službe i potreba da se ona u interesu opće sigurnosti putnika i robe odvija strogo po propisima i da radnici, koji učestvuju u prijevozu, budu potpuno trijezni i bez sklonosti za uživanjem alkohola, dali su povoda da se ponovno priđe organizaciji Društva za borbu protiv alkoholizma – napisali su kolege

Ne propustite

Iz današnje perspektive strogih pravila u radnom odnosu, u kojem za svoje propuste često budete strogo kažnjeni, a o alkoholu na radnom mjestu da i ne govorimo, pomalo smiješno zvuči podatak da je 1963.godine u Željezničkoj ložionici u Koprivnici osnovano Društvo za borbu protiv alkoholizma.

Doduše, takvo je društvo ondje postojalo i prije, ali je rad zbog nekih okolnosti odumro. Potrebe za takvim nečim bile su sve veće pa je sindikalna podružnica izabrala inicijativni odbor koji je imao zadatak pripremiti osnivačku skupštinu Društva za borbu protiv alkoholizma, pisao je Glas Podravine.

– Odgovornost željezničke službe i potreba da se ona u interesu opće sigurnosti putnika i robe odvija strogo po propisima i da radnici, koji učestvuju u prijevozu, budu potpuno trijezni i bez sklonosti za uživanjem alkohola, dali su povoda da se ponovno priđe organizaciji Društva za borbu protiv alkoholizma – napisali su kolege.

Kako je Društvo djelovalo i je li pomoglo u poboljšanju stanja s alkoholizmom među željezničarima, na kraju nismo uspjeli doznati.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

brojni radovi u gradu

FOTO Nitko se nije javio na natječaj za radove na rotoru kod HAK-a: Toliko je investicija da nas izvođači ne mogu popratiti

U cilju modernizacije ostatka prometnog sustava na području grada, planirana je rekonstrukcija još dva raskrižja te su dva nova...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×