33.2 C
Koprivnica
Srijeda, 17. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Javni poziv

Grad Križevci s 80 posto sufinancira izgradnju solarnih elektrana za kućanstva, evo detalja
G

Cilj ovog Poziva je povećanje obnovljivih izvora energije u postojećoj potrošnji električne energije u kućanstvima

Ne propustite

Grad Križevci objavio je Javni poziv za poticanje energetske učinkovitosti u kućanstvima.

– Grad Križevci sufinancira pripremu projektne dokumentacije za izradu Glavnog projekta i/ili izgradnju sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije u kućanstvima u mrežnom radu te postavljanje toplinske izolacije tavana stambenog prostora za ranjive skupine građana u opasnosti od energetskog siromaštva – poručili su.

Prijaviti se mogu građani koji na postojeću obiteljsku kuću žele postaviti fotonaponsku elektranu ili postaviti toplinsku izolaciju.

– Cilj ovog Poziva je povećanje obnovljivih izvora energije u postojećoj potrošnji električne energije u kućanstvima na području grada Križevaca, povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području Grada Križevaca, smanjenje potrošnje energije i troškova za grijanje za ranjive skupine građana u opasnosti od energetskog siromaštva te smanjenje emisija stakleničkog plina CO2, a sve u skladu sa Europskim zelenim planom za postizanje klimatske neutralnosti do 2050. godine – rekli su iz Grada Križevaca.

Više mogućnosti financiranja

Za pripremu projektne dokumentacije građani mogu ostvariti sufinanciranje od 80 posto odnosno maksimalno 500 eura dok za izgradnju solarne elektrane mogu ostvariti sufinanciranje od 50 posto odnosno maksimalno 2,500 eura.

– Što se tiče financiranja postavljanja toplinske izolacije na tavan stambenog prostora, ranjive skupine građana koje su u opasnosti od energetskog siromaštva mogu ostvariti 100 posto financiranje, odnosno maksimalno 1.500 eura sukladno uvjetima Javnog poziva – kažu u Gradu.

Također, ranjive skupine građana mogu ostvariti 80 posto odnosno maksimalno 500 eura za izradu glavnog projekta za postavljanje solarne elektrane na krov svoje kuće te 80 posto odnosno maksimalno 4.000 eura za izgradnju solarne elektrane.

Više detalja oko uvjeta i načinima prijave na ovaj Javni poziv može se pronaći ovdje.

Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 01. rujna 2024. godine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

brojni radovi u gradu

FOTO Nitko se nije javio na natječaj za radove na rotoru kod HAK-a: Toliko je investicija da nas izvođači ne mogu popratiti

U cilju modernizacije ostatka prometnog sustava na području grada, planirana je rekonstrukcija još dva raskrižja te su dva nova...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×