30.1 C
Koprivnica
Srijeda, 24. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Sezona mladog graha

FOTO Supružnici Povijač: Prinosom graha smo zadovoljni unatoč suši, planulo je sve što smo dovezli
F

Pod kupusom za kiseljenje je šest hektara, krumpirom četiri. Dva hektara smo imali pod ciklom, to smo već i prodali, a ostalo je pod žitaricama, rekli su supružnici Povijač.

Ne propustite

Berba mladog graha na podravskim poljima u punom je jeku pa je tako taj proizvod vrlo tražen ovih dana. Pune su ga tržnice, pa i koprivničko sajmište na kojem je “planula” gotovo cijela ponuda u ponedjeljak. Cijena je dva eura za kilogram graha u ljusci, a prodavači su vrlo zadovoljni.

– Danas smo prodali 200 kilograma graha. Imamo ga na sedam rali svojih površina, a beremo ručno. Ne koristimo navodnjavanje zbog velikih površina pa zato uvelike ovisimo o vremenskim (ne)prilikama. Istina, sada je sušno, ali dosad je bilo dosta oborina pa je urod dobar – kazao nam je prodavač Franjo Povijač iz Velikog Bukovca kod Ludbrega, koji je sa suprugom Jasnom u ponedjeljak prodavao grah na koprivničkom sajmištu.

Mladi grah nije jedini…

Kazuje kako će sav urod prodati na malo pa će i cijena biti veća. Osim graha, sade i kupus koji prodaju na veliko.

150724 grah plac
Foto: Valentino Štefanek

– Pod kupusom za kiseljenje je šest hektara, krumpirom četiri. Dva hektara smo imali pod ciklom, to smo već i prodali, a ostalo je pod žitaricama. Jesmo li zadovoljni? Nekim kulturama jesmo, drugima nismo. Žitarice su katastrofa, povrće se zato isplati – kazala je Jasna.

Kada pričaju o prinosima graha, složni su kako je to nezahvalno prognozirati jer to ovisi i o zemlji na kojoj je posađen, no nadaju se oko tri tone po rali.

– Sve je na poljoprivredi lutrija jer je sve na otvorenom. Možemo samo moliti Boga da ne padne tuča – zaključili su supružnici Povijač.

150724 grah plac
Foto: Valentino Štefanek
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kalinovac

Radovi vrijedni 225.000 eura, grade pješačku stazu, uređuju dječje igralište, a stiže i nova javna rasvjeta

Počeli su radovi na uređenju okoliša i dječjeg igrališta kod muzeja u Kalinovcu. Radove vrijedne 224.762,83 eura obišao je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×