30.1 C
Koprivnica
Srijeda, 24. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Zanimljivosti iz prošlosti

Kako je dolijala koprivnička “Madam” Katica, koja je podvodila i maloljetnice
K

Od svakog muškarca kojega je najčešće sama pronalazila, naplaćivala je ulaznicu za krevet u svojoj sobi u iznosu od 50 dinara

Ne propustite

Početkom 70-ih godina u Koprivnici je postojalo pravo leglo prostitucije, i to u samom središtu grada.

Glavna svodnica bila je dama Katica, dama bez morala, što je dokazala i na samom suđenju za svoja nedjela 1972.godine, kada joj se sudilo za krivično djelo protiv dostojanstva, ličnosti i morala, podvođenjem i omogućavanjem bluda.

Naime, na suđenju nije htjela priznati baš ništa, iako su je pobijali mnogobrojni svjedoci.

Prvotno je bila osuđena na osam mjeseci zatvora, no podnijela je tužbu Okružnom sudu koji joj je kaznu smanjio na četiri mjeseca. Žalila se ona i Vrhovnom sudu, ali nije pomoglo. Dokaza je bilo previše, ali ona se pravila da ne postoje i uporno je tvrdila kako je poštena građanka.

Kada je bilo određeno da mora u zatvor, i to je htjela izbjeći pa su je tadašnji milicioneri prisilno odveli, pisao je Glas Podravine.

Navode optužnice na suđenju je u cijelosti poricala, usprkos tome što su nasuprot nje stajale njezine mušterije, među kojima i neke maloljetnice, koje je iskorištavala u svom stanu podvodeći ih raznim muškarcima.

– Djevojke su stanovale kod nje pod izgovorom da joj pomažu oko kućnih poslova, a ustvari, bavile su se prostitucijom, koju je spretno režirala poštena građanka kakvu je sebe na sudu prikazivala. Od svakog muškarca kojega je najčešće sama pronalazila, naplaćivala je ulaznicu za krevet u njezinoj sobi u iznosu od 50 dinara. Predstava je ponekad trajala samo petnestak minuta, ponekad i čitavu noć, što je ovisilo o zanimanju klijenata, koji k njoj nikad nisu dolazili — samo jednom – zabilježile su kolege uz dodatak kako je bila i vrlo pedantna.

– Niti jedan muškarac nije prekoračio prag njezine sobe prije nego što je platio ulaznicu, niti je pak u sobi ostao duže nego što je ona odredila. One zaboravljive Katica je kucanjem po sobnim vratima upozoravala: Vrijeme je isteklo… – istaknuli su tada novinari uz komentar kako je sada isteklo i njeno vrijeme podvođenja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kalinovac

Radovi vrijedni 225.000 eura, grade pješačku stazu, uređuju dječje igralište, a stiže i nova javna rasvjeta

Počeli su radovi na uređenju okoliša i dječjeg igrališta kod muzeja u Kalinovcu. Radove vrijedne 224.762,83 eura obišao je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×