24.9 C
Koprivnica
Srijeda, 24. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
gradsko vijeće

Đurđevac se “širi” novim obiteljskim kućama, mlade obitelji koriste mjere za poticanje gradnje od 4000 eura
Đ

Hrvoje Janči je dodao da se poticajnim mjerama mislilo ne samo na građevinske pogodnosti, već i na energetske, estetske i sigurnosne elemente.

Ne propustite

Aktivno se koriste mogućnosti koje grad Đurđevac nudi mjerama za poticanje gradnje i obnovu kuća. Novim obiteljskim kućama puni se nova Ulica hrvatskih branitelja, ali i brojne druge. U Programu mjera poticanja gradnje i obnove kuća za mlade obitelji odobrava se sufinanciranje gradnje temelja novog stambenog objekta u ulicama gdje je izgrađena komunalna infrastruktura. Isto tako i tamo gdje se popunjavaju slobodne parcele unutar niza obiteljskih kuća u iznosu od 4000 eura.

Na toliko mogu računati i vlasnici koji sruše postojeći stambeni objekt te pristupe gradnji novog objekta. I to u ulicama gdje postoji izgrađena komunalna infrastruktura.

Poticanje gradnje – 4000 eura!

Na novčanu pomoć od 4000 eura mogu računati i svi oni koji nastave gradnju na postojećim temeljima ili je završavaju. Također ako je stambeni objekt u visokom roh bau stanju dužem od deset godina.

– Upravo je za vlasnike koji se odlučuju na gradnju nove kuće, a na mjestu gdje je srušena kuća iz Registra zapuštenih kuća, donesena još jedna pogodnost. Svi će oni u potpunosti biti oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa, bez obzira grade li obiteljske kuće unutar grada ili na građevinskom području u prigradskim naseljima Budrovac, Čepelovac, Grkine, Mičetinac, Severovci, Sveta Ana, Suha Katalena i Sirova Katalena, najavio je gradonačelnik Hrvoje Janči i dodao da se poticajnim mjerama mislilo ne samo na građevinske pogodnosti, već i na energetske, estetske i sigurnosne elemente.

Foto: Ivan Balija Najlakše do posla
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Tako će mlade obitelji s djecom u kojima su roditelji mlađi od 45 godina, kao i roditelji stariji od 45 godina koji imaju maloljetnu djecu, za stavljanje termo-fasade moći dobiti 2500 eura, a vlasnici višestambenih zgrada 1000 eura po svakoj stambenoj jedinici. Međutim, upravo zbog energetskog elementa, za postavljanje termo-fasada podnositelji mogu biti i stariji od 45 godina.

Registar zapuštenih objekata…

Što se pak tiče estetskog i sigurnosnog elementa, Grad će i dalje sufinancirati rušenje opasnih starih ograda od betona, cigle i drugih teških materijala, ali i kuća upisanih u Registar zapuštenih stambenih objekata na području Đurđevca u iznosu od 2000 eura.

Mjere su u “sferi” tradicijskog i turističkog efekta i brendiranja grada Đurđevca kao Grada Picoka. U Programu poticajnih mjera nalazi se i sufinanciranje postavljanja ukrasnog, stiliziranog sljemenjaka, odnosno pijetla na krov stambenih i poslovnih objekata na području Grada u iznosu od 50 eura.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zgodna Koprivnčanka pokazala sportsku liniju, cool tetovažu i predivnu mini torbicu

Ova zgodna brineta oduševila je svojom pojavom na koprivničkoj špici. Ne znamo bavi li se kakvim sportom no sudeći...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×