24.9 C
Koprivnica
Srijeda, 24. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Međimurci

KAŽNJENI “SUSJEDI” Ušli u kuću i uzeli 1200 kuna, vlasnicima rekli da traže staro željezo
K

Oni su tog hladnog 12.studenoga 2014. godine krenuli u provalnički pohod po Podravini. Prema dogovoru, dovezli su se do Novigrada Podravskog i parkirali nedaleko od jedne obiteljske kuće

Ne propustite

Josip (49), Rajko (40), Božidar (41) i Srđan (39) iz Murskog Središća u Međimurskoj županiji, koji su prije deset godina provalili u jednu kuću Novigradu Podravskom i uzeli 1200 kuna koje su tamo našli, ovih su dana saznali kaznu za svoj čin.

Josip, Božidar i Srđan, kao otprije kažnjavane osobe, osuđeni su na 11 mjeseci zatvora, koji im se zamjenjuje radom za opće dobro, a Rajko na šest mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine. Svaki od njih mora platiti i 200 eura sudskih troškova.

Odlučio je tako Općinski sud u Koprivnici ovih dana, odnosno sudac Krešimir Pavlović.

Oni su tog hladnog 12.studenoga 2014. godine krenuli u provalnički pohod po Podravini. Prema dogovoru, dovezli su se do Novigrada Podravskog i parkirali nedaleko od jedne obiteljske kuće.

Josip i Srđan na vrijeme primijetili

Rajko i Božidar ostali su paziti da tko ne naiđe, a Josip i Srđan ušli su u dvorište. Vlasnica im je prilično olakšala posao jer je kuću ostavila nezaključanom, pa je tako Josip ušao u kuću i iz spavaće sobe uzeo 1200 kuna, a Srđan je pred vratima držao stražu.

Tko zna što bi još vrjednije pronašli da Josip i Srđan nisu primijetili da netko dolazi. Bili su to vlasnici kuće kojima su rekli kako samo traže ima li negdje starog željeza te se odmah udaljili. Brzo su otišli do auta u kojem su ih čekali Rajko i Božidar te pobjegli u smjeru Koprivnice. Na putu su primijetili da ih prati policija koja ih je i zaustavila i kojoj su predali ukradeni novac.

Prvookrivljeni Josip priznao je kazneno djelo, osim onoga dijela da je počinjeno uz prethodni dogovor. Molio je sud da ga što blaže kazni jer uzdržava mnogobrojnu obitelj i jedini radi, a u međuvremenu je osnovao tvrtku. Ostala trojica kazala su kako su taj dan išli po selu skupljati staro željezo i nisu uzeli nikakav novac.

Osim zatvorskih kazni, odnosno rada za opće dobro, sva četvorica moraju platiti i troškove svojih branitelja po službenoj dužnosti.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Općina Novo Virje

Mališani Dječjeg vrtića Bregunica sakupili čak 88 kilograma starih baterija

Čak 88 kilograma starih baterija sakupili su ove godine mališani Dječjeg vrtića Bregunica iz Novog Virja. Kako su poručili...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×