24.9 C
Koprivnica
Srijeda, 24. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
gimnazija fran galović

Robotić: Rezultati državne mature lošiji su nego lani, no 80 posto učenika je upisalo svoj prvi izbor fakulteta
R

Ne propustite

Rezultati državne mature u ovom ispitnom roku su lošiji u cijeloj RH spram prošlogodišnjih, a tako je i u koprivničkoj Gimnaziji.

– No rezultati su iznad prosjeka Hrvatske, s čime smo zadovoljni. Prolaznost je 90 posto, što je zadovoljavajuće, no tu možemo biti bolji, što ponajviše ovisi o radu i pripremi samih učenika – rekao je za ePodravinu Vjekoslav Robotić, ravnatelj Gimnazije.

Napomenuo je kako su najbolji pokazatelji uspješnosti učenika na maturi upisni izbori za sveučilišne studije.

Prvi izbor fakulteta

– Glavnina naših učenika upisala svoj prvi izbor, njih 79 posto ili drugi izbor 12 posto, te su postigli svoj cilj. Tu su i vrhunski rezultati po pojedinim nastavnim predmetima s čime smo jako zadovoljni jer imamo iz svih nastavnih predmeta više od 60 učenika koji su s odličnim uspjehom riješili testove državne mature, a to je više nego što neke škole imaju ukupno pristupnika – kazuje ravnatelj.
Ujedno, a iz svakog nastavnog predmeta je više učenika koji su unutar pet posto najboljih u Hrvatskoj, od kojih je učenica Patricija Dlesk najbolja u cijeloj državi na A razini iz njemačkog jezika.
Foto: Ivan Balija
Vjekoslav Robotić // Foto: Ivan Balija

– Najlošiji rezultat učenici su na razini države postigli iz esejskog zadatka iz hrvatskog jezika, dok primjerice sedam učenika iz Gimnazije ima 100 posto riješen navedeni esejski zadatak, u čemu su najbolji u državi – objašnjava Robotić.

Četrdesetak učenika iz koprivničke Gimnazije je upisalo Medicinski fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje, FER, Ekonomski fakultet i Pravni fakultet što pokazuje visoke ciljeve koje su si postavili i ostvarili rezultatima na ispitima državne mature.
– Čestitam svim maturantima na uspješnom završetku gimnazijskog obrazovanja, zahvaljujem njima i njihovim roditeljima da dobroj suradnji, zahvaljujem svim profesorima na uspješnom radu te svima želim sreću u studiranju i životu – poručio je Robotić.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Općina Novo Virje

Mališani Dječjeg vrtića Bregunica sakupili čak 88 kilograma starih baterija

Čak 88 kilograma starih baterija sakupili su ove godine mališani Dječjeg vrtića Bregunica iz Novog Virja. Kako su poručili...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×