30.1 C
Koprivnica
Srijeda, 24. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Promjene iz Biskupije

Brojni transferi svećenika i župnika u Podravini, promjene u Koprivnici, Đurđevcu, Pitomači, Legradu…
B

Novog župnog vikara dobila je i Župa sv. Jurja mučenika u Đurđevcu, vlč. Andriju Botkovića, koji dolazi iz Nedelišća. On će ondje zamijeniti mjesto s vlč. Josipom Špoljarićem

Ne propustite

Varaždinski biskup Bože Radoš ugostio je prošli tjedan svećenike kojima je dodijelio nove službe te im podijelio dekrete o imenovanjima.

Tako je koprivnička Župa blaženog Alojzija Stepinca dobila novog župnog vikara, mladomisnika Timoteja Inkreta, a vlč. Dario Levanić razriješen je dužnosti pastoralnog pomoćnika u toj župi. Novog župnog vikara dobila je i Župa sv. Jurja mučenika u Đurđevcu, vlč. Andriju Botkovića, koji dolazi iz Nedelišća. On će ondje zamijeniti mjesto s vlč. Josipom Špoljarićem.

Transferi svećenika

Vlč. Silvio Košćak razriješen je dužnosti župnika u Legradu i Đelekovcu te odlazi u Župu sv. Jurja mučenika u Svetom Jurju u Trnju, a na njegovo mjesto dolazi vlč. Krunoslav Sajko iz Ivanca. Župnik župe sv.Vida iz Pitomače Siniša Preiner odlazi na bolovanje, a tu će župu voditi vlč. Darko Kelemenić iz župe u Svetom Jurju u Trnju.

sveta nedjelja  ibtransferi svećenika
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Novog će svećenika dobiti i Sveti Đurđ, vlč. Branka Švogora, a tamošnji svećenik Ivan Žmegač odlazi u bartolovečku župu. Dodajmo još kako je vlč. Marko Domiter razriješen dužnosti osobnog tajnika varaždinskog biskupa i službe predstojnika Ureda za pastoral mladih i upućuje se na studij pastoralne teologije u Rim, a novi će tajnik biskupa Radoša biti vlč. Mišel Kovačević.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kalinovac

Radovi vrijedni 225.000 eura, grade pješačku stazu, uređuju dječje igralište, a stiže i nova javna rasvjeta

Počeli su radovi na uređenju okoliša i dječjeg igrališta kod muzeja u Kalinovcu. Radove vrijedne 224.762,83 eura obišao je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×