33.5 C
Koprivnica
Subota, 27. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Demografska politika

Tijekom šest godina podijelili više od 700.000 eura mladim obiteljima, uveli i novu potporu te iznos do 10.000 eura
T

Nova mjera se odnosi na gradnju obiteljske kuće, uključujući i montažnu gradnju, za koju mlade obitelji mogu ostvariti potporu od 20 posto troškova gradnje, maksimalno 10.000 eura.

Ne propustite

Općina Virje proširuje postojeći programa za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji novom mjerom koja se odnosi na gradnju kuće. Kako su poručili iz Općine riječ je o nastavku kontinuiranog pomaganja mladim obiteljima prilikom rješavanja njihovog stambenog pitanja.

Do 10.000 eura

Program se provodi još od 2017. godine, a je vrlo pozitivan s obzirom na broj mladih obitelji koje su doselile ili zadržale prebivalište na području Općine Virje.

– Jedan od uvjeta je da je jedan od podnositelja bračnih ili izvanbračnih drugova u dobi do 40 godina. Mlade obitelji mogu ostvariti financijsku potporu pri kupnji građevinskog zemljišta za gradnju kuće do 50 posto kupoprodajne cijene, maksimalno 4000 eura te pri kupnji stambenog objekta do 20 posto kupoprodajne cijene, a maksimalno 10.000 eura. Također za poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju, sanaciju ili dogradnju postojećeg stambenog prostora u visini 50 posto prihvatljivih troškova, maksimalno u visini 5000 eura – navode u Općini.

prkačijada
Načelnik Općine Virje Mirko Perok: Demografska politika je ključna // Foto: Ivan Brkić

Uvedena je i nova mjera, a odnosi se na gradnju obiteljske kuće, uključujući i montažnu gradnju, za koju mlade obitelji mogu ostvariti potporu do 20 posto troškova gradnje, maksimalno 10.000 eura.

– Od početka uvođenja programa 2017. do kraja 2023. za potpore za mlade Općina je izdvojila više od 700.000 eura. U 2024. godini do sad je odobrena potpora za kupnju 11 kuća te su potpore iznosile ukupno oko 85.000 eura – pojasnili su.

Sufinanciranje, stipendije…

Dodajmo da Općina Virje veliku brigu polaže na pomaganje mladim obiteljima. Pa tako pomaže od zasnivanja obitelji i rješavanja stambenog pitanja, preko rodiljnih naknada, sufinanciranja vrtića, sufinanciranja školskog pribora, osiguranja školskih bilježnica za osnovnoškolce, sufinanciranja glazbene škole, sufinanciranja prijevoza učenika i smještaja u učeničkim domovima pa do kraja obrazovanja djece preko vrlo povoljnih učeničkih i studentskih krediti i drugih potpora.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

nema boljih

FOTO/VIDEO Jovo već 30 godina sočnim podravskim lubenicama veseli kupce: Imam novu sortu Milovana, nema je u Hrvatskoj!

Nema onog tko ne zna za Jovu Obranovića iz Javorovca kraj Novigrada Podravskog i njegove sočne podravske lubenice. - Sadim...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×