34.9 C
Koprivnica
Subota, 27. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Erasmus+

Strukovnoj školi Đurđevac odobreno 120.000 eura, Pleadin: Cilj projekta je unaprjeđenje stručnih znanja i vještina učenika
S

Projektom je planirana provedba inozemnih mobilnosti s ciljem obavljanja stručne prakse za više od 50 učenika te stručno usavršavanje za četiri nastavnika u partnerskim inozemnim školama.

Ne propustite

Dosad najveći iznos bespovratnih sredstava odobren je Strukovnoj školi Đurđevac za novi Erasmus+ projekt, Mreža prilika 2024. Strukovna škola dobila je 120.926 eura za provedbu inozemnih mobilnosti u partnerskim školama za 50-ero učenika i četvero nastavnika.

Kako su naglasili iz đurđevačke Gradske uprave, dobivena sredstva odobrila je Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

– Dobivena sredstva dodijeljena su za međunarodnu mobilnost kroz koju će se učenicima omogućiti odrađivanje stručne prakse u inozemnim poduzećima. Kao i  specijaliziranim praktikumima inozemnih obrazovnih centara i partnerskih škola – naglasili su.

Cilj projekta – iskustva i znanja

Projekt će se provoditi od 1. lipnja 2024. do 31. kolovoza 2025. godine.

– Ciljevi projekta usmjereni su na unaprjeđenje stručnih znanja i vještina učenika te njihovu konkurentnost na tržištu rada. Sve to kroz učenje temeljeno na radu, poticanje samostalnosti te poduzetničkog i interdisciplinarnog načina razmišljanja, osiguravanje jednakih mogućnosti obrazovanja svim učenicima. Kao i unaprjeđenje organizacijskih i profesionalnih kompetencija nastavnika kroz primjenu inozemnih primjera dobre prakse u poučavanju i organizaciji praktične nastave učenika u školi i u tvrtkama – naglasio je profesor Branko Pleadin, koji ima dobra iskustva s lanjskim projektom Mreža prilika 2023.

hgk mg
Branko Pleadin // Foto: Matija Gudlin

Dodao je kako projektom unaprjeđuju i jezične, komunikacijske i digitalne kompetencije učenika i nastavnika koji sudjeluju u mobilnostima.

Projektom je planirana provedba inozemnih mobilnosti s ciljem obavljanja stručne prakse za više od 50 učenika te stručno usavršavanje za četvero nastavnika u obliku praćenja rada u partnerskim inozemnim školama. Kao i jedan pripremni posjet s ciljem uspostave novog partnerstva i potpore organizaciji mobilnosti učenika i osoblja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

carlsberg

VRUĆA NAGRADNJAČA Šaljite nam fotke kako se rashlađujete, najoriginalniju nagrađujemo paketom Somersbya od jagode!

Ljeto je u punom zamahu, temperature rastu, a svi tražimo načine kako se rashladiti i uživati u toplim danima....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×