28.2 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 29. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Radionica

DOGAĐAJ ZA 5! Mališani vježbali mozak i sjajno se zabavljali
D

Provođenjem ovih aktivnosti kod djece može se poboljšati koncentracija, pažnja, motoričke vještine te olakšati učenje - poručili su iz Knjižnice i čitaonice Fran Galović

Ne propustite

U dvorištu koprivničke knjižnice i kina održana je radionica “Brain Gym za djecu” pod vodstvom Ane Prentašić, bacc.physioth.

Djeca su kroz igru i druženje imala priliku naučiti nešto više o funkcijama mozga. Sama radionica se sastojala od više različitih zadataka. Započela je međusobnim upoznavanjem djece uz pokrete koje je trebalo osmisliti kako bi bolje zapamtila međusobna imena. S pomoću knjige voditeljica je upoznala djecu s funkcijama mozga te koji je dio mozga zaslužan za određene radnje.

FOTO: Knjižnica Fran Galović

Slijedom toga krenuli su s vježbama za poticanje suradnje lijeve i desne strane mozga, koje su se izvodile s različitim pokretima ruku istovremeno. Provodile su se i vježbe iscrtavanja znakova na papiru i praćenje iscrtanih oblika u zadanim smjerovima.

Sljedeći zadatak je bio dvoručno crtanje na papiru koji je bio podijeljen na lijevu i desnu stranu za svaku ruku.

Završni zadatak je bio poligon na kojem su djeca u parovima morala pratiti različite uzorke iscrtane kredom. U završnom dijelu, djeca su dobila savjete kako potaknuti koncentraciju i kratko ponovila što su sve radila i naučila.

FOTO: Knjižnica Fran Galović

– Provođenjem ovih aktivnosti kod djece može se poboljšati koncentracija, pažnja, motoričke vještine te olakšati učenje – poručili su iz Knjižnice i čitaonice Fran Galović.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Krvopije

Večeras uništavanje komaraca u podravskoj općini, poslije 21 ne izlazite iz kuća

Djelatnici tvrtke Sanitacija večeras će provoditi adulticidni tretman dezinsekcije komaraca na području općine Hlebine s početkom u 21:00 sat. Podsjetimo,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×