31.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 1. kolovoza 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Preinačena odluka

Mladići moraju i na odvikavanje od droga, Županijski sud: Koprivnički sud povrijedio je kazneni zakon
M

Ne propustite

Kako upravo doznajemo, Županijski sud u Zadru usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici i preinačio odluke o kazni protiv dvojice mladića (22 i 23).

Oni su prvostupanjskom presudom Općinskog suda u Koprivnici proglašeni krivima zbog neovlaštene proizvodnje i prometa doge te omogućavanja trošenja droga. Teretilo ih se da su 2021. i 2022. godine u Koprivnici i drugim mjestima držali radi prodaje te u više navrata prodavali i davali na konzumaciju drugu marihuanu.

– Prvostupanjski sud osudio je okrivljenike uvjetnim osudama, i to optuženog 23-godišnjaka s jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od deset mjeseci i rokom kušnje od dvije godine, a optuženog 22-godišnjaka s 11 mjeseci i rokom kušnje od dvije godine – navode u odvjetništvu i dodaju kako je Županijski sud u Zadru prihvatio žalbu.

Cyber kriminal // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

– Utvrdili su da je Općinski sud u Koprivnici povrijedio kazneni zakon te propustio primijeniti maloljetničko pravo prema okrivljenicima. Presuda prvostupanjskog suda izmijenjena – obojici okrivljenika izrečen je pridržaj izricanja maloljetničkog zatvora koji će biti određen ako u roku od tri godine počine novo kazneno djelo.

Okrivljenicima je izrečena i odgojna mjera posebne obveze podvrgavanja stručno-medicinskom postupku ili postupku odvikavanja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prlilke s obje strane

Picoki i Radnik odradili pripremnu utakmicu, Križevčani pokazali klasu i pobijedili 4:0

Pripreme naših nogometaša u punom su jeku. Tako su jučer jednu od njih odigrali naši NK Graničar Đurđevac iz...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×