24.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 29. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Uspjeh

Matej Zadro državni je prvak u šahu, iako on i ostali najbolji koprivnički juniori u zadnje dvije godine nemaju trenera!
M

Iako Matej i ostali najbolji koprivnički juniori u zadnje dvije godine nemaju trenera, uz veliki broj sati samostalnog rada te uz korisne preporuke i usmjeravanje šahovskog entuzijasta Krunoslava Novosela, uspio je parirati odličnim šahistima iz šahovskih škola u Crikvenici i zagrebačkoj županiji – kazali su u ŠKK-u Koprivnica

Ne propustite

Matej Zadro iz ŠŠK-a Koprivnica osvojio je naslov državnog prvaka u kategoriji do 17 godina na juniorskom prvenstvu Hrvatske u šahu održanom u Splitu.

Na prvenstvu je nastupilo 140 sudionika u kategorijama do 17 i 19 godina, zasebno u muškoj i ženskoj konkurenciji.

FOTO: Petrica Koštić/ŠŠK Koprivnica

U najbrojnijoj i iznimno jakoj konkurenciji do 17 godina nastupila su 82 igrača, a naslovom se okitio Matej Zadro s osvojenih 7,5 bodova iz devet kola (sedam pobjeda, remi i poraz). Drugi je bio Ivano Sundač iz Crikvenice (7 bodova), a treći Andrej Gal iz Samobora (7 bodova).

FOTO: Petrica Koštić/ŠŠK Koprivnica

– Iako Matej i ostali najbolji koprivnički juniori u zadnje dvije godine nemaju trenera, uz veliki broj sati samostalnog rada te uz korisne preporuke i usmjeravanje šahovskog entuzijasta Krunoslava Novosela, uspio je parirati odličnim šahistima iz šahovskih škola u Crikvenici i zagrebačkoj županiji – kazali su u ŠKK-u Koprivnica.

Od ostalih sudionika, Matej Friščić iz ŠŠK-a Podravka osvojio je sedmo mjesto u kategoriji juniora do 19 godina, a u kategoriji do 17 godina Jan Horčička, unatoč zdravstvenim poteškoćama na kraju turnira, bio je 15., dok je Ivan Martić natjecanje završio na 54. mjestu.

FOTO: Petrica Koštić/ŠŠK Koprivnica

– Ovime se nastavlja vrlo uspješna serija koprivničkih šahista, od trećeg mjesta Jana Horčičke na prošlogodišnjem juniorskom prvenstvu Hrvatske, drugog mjesta na ekipnom kadetskom prvenstvu Hrvatske krajem prošle godine i naslova ekipnih državnih prvaka školskih i srednjoškolskih športskih društava – kazali su u klubu.

Nastup koprivničkih šahista omogućili su Zajednica sportskih udruga grada Koprivnice i Šahovski savez Koprivničko-križevačke županije.

FOTO: Petrica Koštić/ŠŠK Koprivnica

U ženskoj konkurenciji do 19 godina najbolje plasirane su bile bila Petra Kovač iz Novog Virja na petom mjestu i Ivana Emili Turkalj iz Sv. I. Žabna na šestom mjestu. U kategoriji do 17 godina Petra Karij iz Novog Virja bila je deveta, Laura Lukinović iz Novog Virja 12. i Helena Domislović iz Sv. I. Žabna 15..

Iako nastupaju za druge klubove izvan županije, Filip Martić iz brojne šahovske obitelji iz Križevaca, igrajući za klub iz Sesveta, osvojio je treće mjesto u kategoriji do 19 godina, a koprivnička gimnazijalka Eva Mihaljević, kao igračica kluba iz Rijeke, izabrala je pravo nastupa u znatno težoj muškoj konkurenciji te se posebno istakla osvajanjem odličnog petog mjesto od ukupno 33 sudionika.

Pehare je pobjednicima uručio Božo Mišković, povjerenik natjecanja Hrvatskog šahovskog saveza i glavni sudac Nenad Dorić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zgodni koprivnički liječnik u ljetnom izdanju, da je još u gitara u ruci to bi bilo savršeno

Mladi koprivnički dječji kirurg Matija poznat je po svom jedinstvenom modnom stilu. Uvijek dotjeran, nimalo pretenciozno - s naglaskom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×